Hoe Maak Je Van Kleine Foto's één Grote Foto

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Van Kleine Foto's één Grote Foto
Hoe Maak Je Van Kleine Foto's één Grote Foto
Anonim

Een grote foto die uit meerdere kleine foto's bestaat, wordt een collage genoemd. Collage is een vrij oud concept. In het verleden kon deze term het maken van een muurkrant met een groot aantal foto's omvatten. Tegenwoordig zijn er programma's die automatisch collages kunnen maken, bijvoorbeeld Picasa van Google. Je kan het gebruiken. Als je hetzelfde wilt doen, maar dan handmatig, gebruik dan Photoshop.

Hoe maak je van kleine foto's één grote foto
Hoe maak je van kleine foto's één grote foto

Noodzakelijk

Adobe Photoshop-software

instructies:

Stap 1

U kunt bijvoorbeeld een paar foto's maken van uw huisdier: hond, kat, papegaai, hamster, enz. Open een grote foto waarop u alle andere foto's plaatst. U kunt een foto gebruiken waarop uw huisdier in het midden van de lijst staat en er kleine foto's omheen plaatsen.

Stap 2

Open enkele kleine foto's, kies er een. Klik op het gereedschap Rechthoekige selectie. Selecteer in het hoofdpaneel de waarde Feather = 0, Style - Normal. Selecteer het gewenste deel van de foto, bijvoorbeeld de kop van uw huisdier. Druk op Ctrl + C om de selectie te kopiëren, ga naar de gedeelde foto, druk op Ctrl + V om te plakken. Om de grootte van de ingevoegde afbeelding te verkleinen, drukt u op Ctrl + T. Om de afbeelding in schaalmodus te verkleinen, sleept u de rand van de foto met de muis terwijl u de Shift-toets ingedrukt houdt. Verplaats de foto naar een willekeurige plaats en klik op "OK" (vinkje op het hoofdpaneel).

Stap 3

Doe hetzelfde met de rest van de foto's. Er kan een willekeurig aantal van dergelijke foto's zijn. Nadat u alle foto's hebt toegevoegd, drukt u op de F7-toets (paneel Lagen). Selecteer de eerste afbeelding die u hebt ingevoegd. Klik op de knop Laagmasker toevoegen. Klik op het gereedschap Penseel. Begin het voorzichtig langs de randen van de afbeelding te bewegen, waardoor u een vervaging van de randen zult bereiken. We doen deze bewerking met alle afbeeldingen. Nadat u alle acties hebt voltooid, klikt u op het menu "Bestand", vervolgens op het item "Opslaan als", selecteert u het.jpg-formaat en klikt u op de knop "Opslaan".

Aanbevolen: