Hoe Installeer Je Chinees Op Je Computer

Inhoudsopgave:

Hoe Installeer Je Chinees Op Je Computer
Hoe Installeer Je Chinees Op Je Computer

Video: Hoe Installeer Je Chinees Op Je Computer

Video: Hoe Installeer Je Chinees Op Je Computer
Video: Change Windows language from Chinese to English | Windows 7, Windows 8, Windows 10 Language Setting 2024, Mei
Anonim

Voor Chinese studenten is het vaak nodig om Chinese taalondersteuning op hun computer te hebben geïnstalleerd. Dit helpt veel bij het beheersen van hiërogliefen en opent de mogelijkheid om sites in de taal te bekijken. Nadat u de Chinese taal op uw computer hebt geïnstalleerd, kunt u gemakkelijk leren hoe u de benodigde teksten typt en gespecialiseerde programma's gebruikt.

Hoe Chinees op uw computer te installeren
Hoe Chinees op uw computer te installeren

Noodzakelijk

Chinese lettertypen

instructies:

Stap 1

U kunt de Chinese taal op uw computer installeren met behulp van de Windows-schijf of als u internet heeft. Ga hiervoor naar het "Configuratiescherm" en selecteer "Regionale en taalopties".

Stap 2

Selecteer het tabblad "Talen" en selecteer twee menu-items - "Installeer ondersteuning voor talen met rechts-naar-links en complex schrijven" en "Installeer ondersteuning voor talen met hiërogliefen."

Stap 3

Daarna zal het systeem u vragen om de Windows-schijf te plaatsen en het installatieproces te starten. Selecteer vervolgens in hetzelfde tabblad "Talen" de knop "Details" en vervolgens "Toevoegen …".

Stap 4

Selecteer Chinees (PRC) in de vervolgkeuzelijst Invoertaal en selecteer Chinees (vereenvoudigd) in Toetsenbordindeling of IME. Klik OK.

Stap 5

Download vervolgens de Chinese lettertypen in het.ttf-formaat van internet. Verplaats ze vervolgens naar de map "C: WindowsFonts", waarna het installatieprogramma voor lettertypen zal starten. Start vervolgens uw computer opnieuw op. De taalinstallatie is voltooid.

Stap 6

Op Linux is ondersteuning voor de Chinese taal native voor veel distributies, maar soms moeten er extra lettertypen worden geïnstalleerd. Installeer hiervoor de juiste lettertypepakketten in de Synaptic-pakketbeheerder (voor Ubuntu) of in de sectie "Toepassingen installeren". Voor de traditionele Chinese tekenset in de Debian-familie moet u "ttf-arphic-bkai00mp" installeren. Om een set vereenvoudigde hiërogliefen te installeren, zoekt u naar "ttf-arphic-gbsn00lp". De installatie kan ook rechtstreeks vanuit de Terminal worden gedaan. Voer hiervoor het commando "apt-get install ttf-arphic-gbsn00lp && ttf-arphic-bkai00mp" in. Start de X-server opnieuw om de wijzigingen toe te passen.

Aanbevolen: