Hoe Installeer Ik Een Chinees Lettertype

Inhoudsopgave:

Hoe Installeer Ik Een Chinees Lettertype
Hoe Installeer Ik Een Chinees Lettertype

Video: Hoe Installeer Ik Een Chinees Lettertype

Video: Hoe Installeer Ik Een Chinees Lettertype
Video: Zebra Printer Download Chinese Font 2024, April
Anonim

Chinese taalleerders moeten teksten kunnen lezen, hiërogliefen kunnen schrijven en Chinese websites op een computer kunnen openen. Maar meestal worden alle tekens van hiërogliefenschrift weergegeven in de vorm van vierkanten. Om de Chinese taal te gebruiken, moet u ondersteuning voor hiërogliefen installeren en enkele van uw favoriete lettertypen selecteren.

Hoe installeer ik een Chinees lettertype
Hoe installeer ik een Chinees lettertype

Noodzakelijk

  • - Windows-opstartschijf;
  • - het internet.

instructies:

Stap 1

Neem de Windows-opstartdiskette van de versie die op uw computer is geïnstalleerd. Open het bedieningspaneel. Klik op "Start", "Instellingen" en selecteer "Configuratiescherm". In Windows 7 bevindt het Configuratiescherm zich direct in het Startmenu. Klik op de knop Regionale en taalopties en klik op het tabblad Talen. Vink het vakje aan naast de zin "Installeer ondersteuning voor het schrijven in hiërogliefen".

Stap 2

Er verschijnt een venster waarin u wordt gevraagd de systeemschijf te plaatsen. Voltooi uw aanvraag. Het systeem installeert hiërogliefenschrift. Na voltooiing moet u teruggaan naar de "Talen en regionale normen" en op de knop "Details" klikken. Selecteer in het venster dat verschijnt met de geïnstalleerde talen "Toevoegen" en zoek de Chinese taal (PRC) en de Chinese toetsenbordindeling in de lijst, selecteer ze. In Windows 7 moet u ook het vakje naast Microsoft IME aanvinken. Sla uw wijzigingen op. Als Chinees niet in de taalbalk verschijnt, start u uw computer opnieuw op.

Stap 3

Als u geen opstartbare schijf hebt, kunt u ondersteuning voor hiëroglifisch schrijven installeren met behulp van de officiële Microsoft-website. U kunt het vereiste bestandspakket daaruit downloaden en vervolgens de bovenstaande instructies volgen. In sommige gevallen verschillen de systemen enigszins van elkaar en vindt Windows mogelijk niet de bestanden die het nodig heeft. Klik op Bladeren, open de map i386 / lang uit het gedownloade pakket, selecteer de bestanden cplexe.ex_ en xjis.nl_. De bestanden worden automatisch gedownload.

Stap 4

Na het installeren van de Chinese taal heb je één SimSun-lettertype beschikbaar, maar je kunt er nog meer downloaden. Pak het gedownloade archief met het lettertype uit, open het configuratiescherm en de map "Lettertypen". Selecteer de opdracht "Installeer lettertype", zoek de vereiste schijf en het gedownloade lettertype. Klik OK. Open een Chinees document om de installatie te testen. Als de tekst niet goed wordt weergegeven, selecteert u deze en zoekt u de geïnstalleerde in de lijst met lettertypen, selecteert u deze.

Aanbevolen: