Hoe Typ Je In Het Chinees

Inhoudsopgave:

Hoe Typ Je In Het Chinees
Hoe Typ Je In Het Chinees

Video: Hoe Typ Je In Het Chinees

Video: Hoe Typ Je In Het Chinees
Video: How To Type Letters With Accents 2024, Mei
Anonim

Chinese hiërogliefen is een van de meest complexe schriftsystemen. Er zijn veel methoden om hiërogliefen in te voeren vanaf het toetsenbord, waarvan vooral de twee handigste methoden voor zowel Chinezen als buitenlanders worden gebruikt. Een van hen gebruikt pinyin en de andere gebruikt hiërogliefen, die afzonderlijk in grafemen worden geschreven, zoals schrijven op papier.

Hoe typ je in het Chinees
Hoe typ je in het Chinees

instructies:

Stap 1

Om met pinyin af te drukken, hoeft u alleen het juiste programma te installeren. Vaak wordt gebruik gemaakt van de Google Pinyin applicatie, die eenvoudig te installeren is met behulp van het ingebouwde installatieprogramma. U kunt het downloaden door de naam in de zoekbalk van Google te typen.

Stap 2

Voer het hulpprogramma uit en begin met het invoeren van tekens in overeenstemming met de pinyin-transcriptieregels. Nadat het invoeren van tekens is voltooid, wordt u gevraagd om de gewenste uit verschillende tekens te selecteren.

Stap 3

Een snellere manier om hiërogliefen op een computer te schrijven is "Ubi". Typen wordt gedaan door afbeeldingen te schrijven en is sneller dan pinyin typen. Deze methode wordt steeds vaker door de Chinezen zelf gebruikt. Daarin komt een bepaalde toetsencombinatie overeen met één hiëroglief.

Deze methode is gebaseerd op vijf kenmerken, elk met een eigen nummer. Nummer 1 is de lijn 一, 2 - 丨, 3 - 丿, 4 - 丶, 5 - 乙.

Stap 4

Leer eerst hoe u een hiëroglief correct in grafemen kunt breken die met deze methode zijn genomen. Alle symbolen zijn verdeeld in 4 groepen: "eenlingen" (5 regels en 25 frequente hiërogliefen die overeenkomen met één toets van het toetsenbord), "afzonderlijk" (hiërogliefen, tussen de elementen waarvan er een afstand is), "verbinding" (grafemen zijn met elkaar verbonden), " intersectie "(grafemen snijden).

Stap 5

Bij het verdelen in grafemen moet men zich laten leiden door de volgorde van het schrijven van de hiëroglief op papier. Het linker element wordt eerst geschreven, daarna het rechter. Boven, dan onder. Horizontaal dan verticaal. Intern, dan extern. Het midden, dan wat er aan de zijkanten zit.

Aanbevolen: