Volledige Toegang Tot Een Map Krijgen

Inhoudsopgave:

Volledige Toegang Tot Een Map Krijgen
Volledige Toegang Tot Een Map Krijgen

Video: Volledige Toegang Tot Een Map Krijgen

Video: Volledige Toegang Tot Een Map Krijgen
Video: Windows 7/8/10 - Foutmelding 'U heeft geen toestemming om toegang te krijgen' 2024, Mei
Anonim

Microsoft-ontwikkelaars zijn gevoelig voor het probleem, dat in Rusland 'foolproof' wordt genoemd. Dit is waarschijnlijk de reden waarom ze de systeemmappen met bestanden verborgen hielden voor de ogen van gebruikers, waarvan de verandering de werking van het systeem fataal zou kunnen beïnvloeden. Desalniettemin moet de eigenaar van de computer soms nog steeds volledige toegang krijgen tot de verborgen map.

Volledige toegang tot een map krijgen
Volledige toegang tot een map krijgen

instructies:

Stap 1

Om een methode te kiezen om volledige toegang tot een map te krijgen, moet u het bestandssysteem op uw computer kennen. Dubbelklik met de linkermuisknop om het pictogram "Deze computer" te openen. Om het contextmenu te openen, klikt u met de rechtermuisknop op het pictogram van de logische schijfeenheid die de map bevat. Op het tabblad Algemeen van het dialoogvenster Eigenschappen geeft het gedeelte Type het bestandssysteemtype aan.

Stap 2

Als uw computer Windows XP Professional gebruikt en het bestandssysteem FAT32 is, gaat u naar het "Configuratiescherm". Selecteer het menu "Extra" en de optie "Mapopties". Ga naar het tabblad "Bekijken" en schakel de selectievakjes naast de items uit:

- "Gebruik eenvoudig bestanden delen (aanbevolen)";

- "Beveiligde systeembestanden verbergen (aanbevolen)".

Vink het vakje aan naast "Inhoud van systeemmappen weergeven" en klik op OK om uw selectie te bevestigen. Daarna kunt u verborgen mappen openen en hun inhoud wijzigen.

Stap 3

Als het NTFS-bestandssysteem op de logische schijf is geïnstalleerd, schakelt u de selectievakjes in op het tabblad Weergave, zoals hierboven beschreven. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram van de systeemmap en selecteer Eigenschappen in het vervolgkeuzemenu. Ga naar het tabblad "Beveiliging". Klik op "Geavanceerd" en ga naar het tabblad "Eigenaar".

Stap 4

Markeer in de lijst "Naam" uw account en het account "Beheerder" als u eronder bent ingelogd. Schakel het selectievakje Eigenaar van subcontainers vervangen in. Bevestig de instellingen door op OK te klikken. Antwoord "Ja" op het verzoek van het systeem om de toestemming van de rechten te wijzigen. Bevestig de wijzigingen nogmaals door op OK te klikken.

Stap 5

U kunt volledige toegang tot mappen krijgen in de veilige modus. Start je computer opnieuw op. Druk na een korte POST-piep op F8. Selecteer in het "Boot Mode Selection Menu" "Veilige modus". Antwoord "Ja" op de vraag van het systeem over de voortzetting van de werkzaamheden, anders start het systeemherstelproces. Klik met de rechtermuisknop op het mappictogram en selecteer de optie "Eigenschappen". Gebruik op het tabblad "Beveiliging" de knop "Geavanceerd" om het gebruikersaccount in te voeren dat volledige toegang tot de map krijgt.

Aanbevolen: