Hoe Toegang Te Krijgen Tot Een Map

Inhoudsopgave:

Hoe Toegang Te Krijgen Tot Een Map
Hoe Toegang Te Krijgen Tot Een Map

Video: Hoe Toegang Te Krijgen Tot Een Map

Video: Hoe Toegang Te Krijgen Tot Een Map
Video: Windows 7/8/10 - Foutmelding 'U heeft geen toestemming om toegang te krijgen' 2024, Mei
Anonim

Onder computergebruikers komt het probleem van toegang tot bepaalde bronnen - mappen, intranetbestanden en andere verschillende objecten - vrij vaak voor. In dit artikel zullen we het hebben over een van de manieren om toegang te krijgen tot bepaalde objecten op de lokale computer en deze objecten naar believen te beheren.

Hoe toegang te krijgen tot een map
Hoe toegang te krijgen tot een map

instructies:

Stap 1

Open in Windows Verkenner het gedeelte dat de map of het bestand bevat waartoe u geen toegang hebt tot de gewenste toegang. Klik met de rechtermuisknop en selecteer het gedeelte 'Eigenschappen' en selecteer in het geopende venster het tabblad 'Beveiliging'.

Stap 2

Zoek de knop Geavanceerd en klik erop om extra beveiligingsopties te openen. Ga naar het tabblad "Eigenaar" - daar moet de naam van de huidige eigenaar van gegevensrechten worden ingevoerd. Klik op de knop "Wijzigen".

Stap 3

Klik op uw naam in de lijst of op Beheerders en klik op OK. Vink ook het vakje "Wijzig eigenaar van subcontainers en objecten" aan, zodat alle inhoud van de gewenste map, inclusief submappen, wordt overgedragen aan de nieuwe eigenaar, dus aan jou.

Stap 4

Om toegang te krijgen tot wijzigingen in sommige registersleutels, klikt u met de rechtermuisknop op een registersubsleutel en selecteert u Machtigingen.

Stap 5

Open vervolgens het gedeelte Geavanceerd en herhaal de bovenstaande stappen in Windows Verkenner. Vervolgens moet u nieuwe accountmachtigingen instellen - klik op het tabblad "Beveiliging" op de knop "Wijzigen" om de machtigingen te wijzigen.

Stap 6

Klik onder de lijst met gebruikers en groepen op de knop "Toevoegen" en voer uw accountnaam in het venster dat verschijnt in. Klik op OK en selecteer in het vorige venster uw account in de lijst en vink in het onderste gedeelte de vakjes aan voor alle items onder het woord "Toestaan". Dit geeft u volledige toegang tot de gegevens die u wilt.

Aanbevolen: