Hoe Gegevens Op Een Beschadigde Schijf Te Herstellen

Inhoudsopgave:

Hoe Gegevens Op Een Beschadigde Schijf Te Herstellen
Hoe Gegevens Op Een Beschadigde Schijf Te Herstellen

Video: Hoe Gegevens Op Een Beschadigde Schijf Te Herstellen

Video: Hoe Gegevens Op Een Beschadigde Schijf Te Herstellen
Video: Verwijderde bestanden op de Mac herstellen met Disk Drill Pro 2024, April
Anonim

Waarschijnlijk heeft elke gebruiker van een personal computer problemen ondervonden wanneer een cd- of dvd-schijf op geen enkele manier informatie wil verzenden of reproduceren. Zoals de praktijk laat zien, zijn dergelijke media heel gebruikelijk over de hele wereld, dus er zijn tal van vragen over informatieherstel.

Hoe gegevens op een beschadigde schijf te herstellen
Hoe gegevens op een beschadigde schijf te herstellen

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - schijf;
  • - Tandpasta;
  • - handdoek;
  • - warm water.

instructies:

Stap 1

Allereerst moet u de reden begrijpen waarom de schijf is beschadigd. Ondanks de verschillende manieren om schijven op te bergen, gaan ze toch achteruit. Je schuift bijvoorbeeld constant de schijf van de tafel naar de doos en omgekeerd. In dit geval wordt het oppervlak elke keer slechter.

Stap 2

Als uw schijf veel krassen heeft, gooi deze dan niet meteen weg. Zoals de praktijk laat zien, is informatieherstel in veel gevallen mogelijk. Gebruik hiervoor het gereedschap dat voorhanden is, namelijk tandpasta. Denk niet dat dit een simpele grap is. Breng voorzichtig een klein laagje tandpasta aan op het oppervlak van de schijf. Het gedeelte waaruit de informatie wordt gelezen wordt gebruikt.

Stap 3

Probeer vervolgens de hele massa soepel over het gebied van de schijf te malen, terwijl u deze bevochtigt met water. Wacht een paar minuten en spoel alle pasta van het oppervlak af met water. Probeer dit langzaam te doen om geen schade te veroorzaken. Neem een handdoek en veeg de schijf voorzichtig af, te beginnen in het midden.

Stap 4

Plaats de schijf in het station van uw computer en probeer de informatie naar uw harde schijf te kopiëren. Het is ook vermeldenswaard dat de informatie van de schijf niet in het midden van het oppervlak kan worden gekrast, en tegelijkertijd schijnt het door, we kunnen met het volste vertrouwen zeggen dat de informatie voor altijd verloren gaat, en geen enkele software zal hierbij helpen geval.

Stap 5

Over het algemeen kunnen we zeggen dat informatie op een schijf alleen kan worden hersteld als het oppervlak niet ernstig is beschadigd. In andere gevallen is het onmogelijk om de gegevens te herstellen, dus probeer kopieën van schijven te maken of bewaar alle informatie op een USB-flashstation. Als u informatie op een USB-station kwijtraakt, kunt u deze op snellere manieren herstellen.

Aanbevolen: