Een Beschadigde Schijf Herstellen

Inhoudsopgave:

Een Beschadigde Schijf Herstellen
Een Beschadigde Schijf Herstellen

Video: Een Beschadigde Schijf Herstellen

Video: Een Beschadigde Schijf Herstellen
Video: Data Recovery Nederland | Western Digital WD10EAVS | Head Crash | Click Of Death 2024, Mei
Anonim

Schijven zijn nu een handig middel om verschillende informatie op te slaan, of het nu films, muziek of verschillende soorten documenten en bestanden zijn. Maar ze hebben, net als elk ander ding, de neiging onbruikbaar te worden: krassen, verschillende vlekken en vuil maken informatie van de schijf ontoegankelijk. Maar wat als deze informatie erg belangrijk is?

Een beschadigde schijf herstellen
Een beschadigde schijf herstellen

Het is nodig

  • - een computer;
  • - AnyReader-programma;
  • - Tandpasta;
  • - pluisvrije stof.

instructies:

Stap 1

Er zijn verschillende manieren om een beschadigde schijf te repareren. U kunt bijvoorbeeld krassen en vlekken wegvegen met een zachte, pluisvrije doek. Veeg met lichte, vloeiende bewegingen van het midden van de schijf naar de randen (dit is een vereiste, anders kan de schijf volledig worden beschadigd), veeg het oppervlak schoon. Probeer niet te veel druk met uw vingers op de schijf uit te oefenen, omdat u het oppervlak volledig kunt beschadigen en het medium bij later gebruik de informatie niet kan reproduceren.

Stap 2

U kunt ook krassen verwijderen met tandpasta. Breng een kleine hoeveelheid tandpasta aan op een vochtige doek of zakdoek en polijst het schijfoppervlak. U kunt een theelepeltje gebruiken om krassen en andere soortgelijke producten weg te wrijven. Het is natuurlijk niet mogelijk om de schijf volledig in de oorspronkelijke staat te herstellen. Maar het zal mogelijk zijn om de informatie naar een ander medium te kopiëren.

Stap 3

Er is een andere manier om een schijf te herstellen, die betrouwbaarder is. Dit is het AnyReader-programma. Met zijn hulp kan een bekraste schijf heel gemakkelijk worden hersteld. Download het programma van de officiële website www.anyreader.com. Installeer het programma op uw computer, pak de bestanden uit en kopieer de bestanden, bij voorkeur naar een aparte map

Stap 4

Start AnyReader. Verder zal het programma zelf aangeven wat er moet gebeuren. Uw taak is om de gewenste actie te selecteren en op de knop "Volgende" te drukken. Selecteer eerst wat u met de herstelde schijf wilt doen: "informatie kopiëren", "beschadigde bestanden repareren", enz.

Stap 5

Wanneer een actie is geselecteerd, zal AnyReader een lijst met bestanden aanbieden waarop de geselecteerde acties zullen worden uitgevoerd. Stel daarna in het geopende venster de instellingen in die u nodig hebt en start het bestandsherstel.

Aanbevolen: