Hoe Partities Samen Te Voegen

Inhoudsopgave:

Hoe Partities Samen Te Voegen
Hoe Partities Samen Te Voegen

Video: Hoe Partities Samen Te Voegen

Video: Hoe Partities Samen Te Voegen
Video: (Dutch) Partities beheren, formatteren, en hernoemen in Windows 7, 8, 8.1 en 10 2024, Mei
Anonim

Als u meerdere lokale schijven in één moet samenvoegen, dan staan er verschillende beproefde methoden tot uw beschikking. Sommige hiervan verwijzen naar opties voor het samenvoegen van partities voordat het besturingssysteem wordt geïnstalleerd.

Hoe partities samen te voegen
Hoe partities samen te voegen

Noodzakelijk

  • - Partitie Beheerder;
  • - Windows Seven-installatieschijf.

instructies:

Stap 1

De installatieprogramma's voor Windows Seven en Vista zijn aanzienlijk verbeterd ten opzichte van Windows XP. Een van de handige functies is de mogelijkheid om de status van harde schijven volledig aan te passen. Zet de computer aan nadat u de installatieschijf van Windows Vista of Seven hebt geplaatst. Houd de F8-toets ingedrukt en selecteer DVD-Rom in het menu dat verschijnt.

Stap 2

Begin nu met het installeren van het nieuwe besturingssysteem. Wanneer een menu wordt geopend waarin u wordt gevraagd een partitie te selecteren waarop het besturingssysteem zal worden geïnstalleerd, klikt u op de knop "Schijfinstallatie". Dit is nodig om extra instellingen te openen. Selecteer met de linkermuisknop de sectie die u met andere wilt combineren en klik op de knop "Verwijderen". Houd er rekening mee dat alle informatie die in deze sectie is opgeslagen, verloren gaat.

Stap 3

Volg de procedure om de rest van de partities op de harde schijf te verwijderen die u wilt samenvoegen tot één volume. Klik nu op de knop "Maken", specificeer de maximaal mogelijke grootte van de nieuwe lokale schijf en selecteer het formaat van het bestandssysteem. Klik op de knop Toepassen. Er verschijnt nu een nieuw volume in de lijst met partities. Klik op de knop Formatteren om deze procedure over te slaan nadat u het besturingssysteem hebt geïnstalleerd.

Stap 4

Het is mogelijk om partities samen te voegen zonder het besturingssysteem opnieuw te hoeven installeren. Download Partition Manager en installeer het. Start je computer opnieuw op. Voer dit hulpprogramma uit. Ga naar het menu "Wizards" en selecteer "Secties samenvoegen" in het submenu "Extra functies".

Stap 5

Selecteer de partitie waaraan u de rest van uw lokale schijven wilt koppelen. Houd er rekening mee dat het uiteindelijke deel de letter van deze sectie zal krijgen. Klik op de knop "Volgende" en selecteer de sectie die aan de vorige wordt toegevoegd. Houd er rekening mee dat deze partities een identiek bestandssysteem moeten hebben. Anders moet de aangesloten schijf worden geformatteerd. Voltooi de voorbereiding van de secties. Druk op de knop "Pas de lopende wijzigingen toe" en wacht tot het programma klaar is.

Aanbevolen: