Hoe Te Scannen Op Virussen

Inhoudsopgave:

Hoe Te Scannen Op Virussen
Hoe Te Scannen Op Virussen

Video: Hoe Te Scannen Op Virussen

Video: Hoe Te Scannen Op Virussen
Video: Antivirusprogramma laten scannen op virussen 2024, Mei
Anonim

Zelfs als de computer vrij lijkt te zijn van virussen, betekent dit niet dat het systeem schoon is en er geen schadelijke code op staat. De meeste programma's die schadelijk zijn voor de computer manifesteren zich pas nadat aan bepaalde voorwaarden is voldaan. Daarom is het van tijd tot tijd nodig om schijven op virussen te scannen, zelfs als het op het eerste gezicht lijkt alsof ze afwezig zijn in het systeem.

Hoe te scannen op virussen
Hoe te scannen op virussen

instructies:

Stap 1

Antivirussoftware downloaden. Er is een enorme keuze aan antivirussoftware en laat u daarom bij het kiezen van een bepaald hulpprogramma leiden door de doelen en beoordelingen van gebruikers, de frequentie van updates en het aantal virussen dat in de database is opgenomen. Hoe frequenter de updates, hoe groter de kans dat het programma malware aankan en het systeem volledig beschermt tegen het binnendringen van zelfs de nieuwste virussen.

Stap 2

Voer het installatiebestand uit. Volg de instructies die op het scherm verschijnen. Nadat de installatie is voltooid, moet u uw computer opnieuw opstarten. Zorg ervoor dat het antivirusprogramma direct start na het opstarten van het systeem, dit is een wenselijke optie, omdat ook tijdens het opstarten veel virussen kunnen worden geladen.

Stap 3

Ga naar het programmavenster en zoek het instellingenitem. Stel de juiste parameters met betrekking tot het antivirusprogramma in om uw werk zo gemakkelijk mogelijk te maken. Stel de frequentie in voor het bijwerken van de antivirusdatabases, ingeschakelde services en het weergeven van meldingen. Nadat alle instellingen zijn gemaakt, kunt u de modus "Scannen" starten.

Stap 4

Er zijn meestal twee scanmodi in antivirusprogramma's. De eerste heet "Volledige scan", waarbij het programma het systeem, systeembestanden en actieve programma's, apparaten die momenteel op de computer zijn aangesloten en processen die zich momenteel in het RAM bevinden, volledig scant. Een volledige scan kost veel tijd en belast het systeem aanzienlijk. Er is een tweede optie - "Gedeeltelijke scan", waarin u extra parameters kunt configureren en de apparaten kunt selecteren die het programma zal scannen.

Aanbevolen: