Hoe U Uw Computer Sneller Kunt Laten Opstarten

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Computer Sneller Kunt Laten Opstarten
Hoe U Uw Computer Sneller Kunt Laten Opstarten

Video: Hoe U Uw Computer Sneller Kunt Laten Opstarten

Video: Hoe U Uw Computer Sneller Kunt Laten Opstarten
Video: MAAK JE PC SNELLER IN 5 STAPPEN! WERKT IN 2021! 2024, April
Anonim

Na verloop van tijd start de computer steeds langzamer op, het besturingssysteem wordt onhandig en onhandig. Er komt een tijd dat het nodig is om te beginnen met het optimaliseren en opschonen van het systeem om het laden te versnellen en de computer terug te brengen naar zijn oude snelheid.

Hoe u uw computer sneller kunt laten opstarten
Hoe u uw computer sneller kunt laten opstarten

Noodzakelijk

Computer met besturingssysteem, antivirus

instructies:

Stap 1

Voer een antivirusprogramma uit om ervoor te zorgen dat processen die op de machine worden uitgevoerd, niet door virussen worden voortgebracht. Stel de instellingen in om lopende processen en RAM te scannen. Zorg ervoor dat u de functie inschakelt om gedetecteerde bedreigingen te verwijderen.

Stap 2

Start het menu "Start - Programma's - Opstarten" en zorg ervoor dat er geen snelkoppelingen naar programma's in deze map staan. Deze applicaties verbruiken vaak veel geheugen. Verwijder toepassingen die u niet nodig hebt bij het opstarten.

Stap 3

Reinig de Windows-registertak met het adres "HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionRun". Om dit te doen, start u de register-editor via de knoppen "Start - Uitvoeren - regedit". Bekijk het volledige pad naar de toepassing die wordt gestart in het veld Waarde. Verwijder onnodige vermeldingen door met de rechtermuisknop te klikken en "Verwijderen" te selecteren. Het is raadzaam een back-up te maken voordat u het register gaat manipuleren. Om dit te doen, selecteert u in het editorvenster het menu-item bestand - "exporteren". Geef het bestand een naam en selecteer de waarde "hele register". Start uw computer opnieuw op om alle wijzigingen door te voeren.

Stap 4

Analyseer de Windows-services die op uw computer worden uitgevoerd en schakel de services uit die niet in gebruik zijn en die worden verspild. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer", selecteer "Beheer" in de context en ga in het geopende venster naar "Diensten en toepassingen".

Stap 5

Ruim de harde schijf op. Windows heeft een standaard hulpprogramma Schijfopruiming met geweldige functionaliteit. Voer het uit vanuit het menu "Start - Programma's - Accessoires - Systeemwerkset" en maak met behulp van de tips en trucs van dit programma de schijf schoon van verzamelde tijdelijke bestanden, bestanden van verwijderde toepassingen, overgroeide logbestanden, installatielogboeken.

Stap 6

Ga naar het "Configuratiescherm" en voer de module "Programma's toevoegen of verwijderen" uit. Vanuit dit venster kunt u toepassingen verwijderen die niet langer nodig zijn.

Stap 7

Voer ten slotte het hulpprogramma voor systeemschijfdefragmentatie uit vanuit het menu "Deze computer - Beheren - Schijfdefragmentatie". Selecteer een station uit de lijst met stations, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer Defragmenteren in het contextmenu. Alle uitgevoerde bewerkingen zullen het systeem optimaliseren en het opstarten van de computer versnellen.

Aanbevolen: