Mac-adres Wijzigen

Inhoudsopgave:

Mac-adres Wijzigen
Mac-adres Wijzigen

Video: Mac-adres Wijzigen

Video: Mac-adres Wijzigen
Video: MAC адреса | Курс "Компьютерные сети" 2024, Mei
Anonim

Gebruikers van Apple's Mac OS X Snow Leopard-besturingssysteem ervaren systeemfouten bij het wijzigen van het adres van hun netwerkkaart. Omdat Omdat dit besturingssysteem in ons land nog weinig wordt bestudeerd, doen zich soms dergelijke problemen voor. Eerdere versies van de Mac OS-serie gebruikten het ifconfig en0 ether-commando, maar deze versie is een uitzondering. Het blijkt dat de oplossing voor dit probleem aan de oppervlakte ligt.

Mac-adres wijzigen
Mac-adres wijzigen

Het is nodig

Besturingssysteem Mac OS X Snow Leopard, netwerkkaart

instructies:

Stap 1

De oplossing bleek eenvoudig: het was nodig om de "Network Card Driver" opnieuw te laden. Maar er is hier één nuance: u moet de kext-index bepalen die uw netwerkadapter gebruikt.

Stap 2

Ga naar de terminal van het besturingssysteem, voer de waarde sudo –s in, druk op Enter en voer vervolgens het wachtwoord in. Druk nogmaals op Enter.

Stap 3

Om het Mac-adres te wijzigen, voert u de volgende waarde in ifconfig en0 ether. Druk vervolgens op Enter.

Stap 4

Start het "Netwerkkaartstuurprogramma" opnieuw. Deze bewerking kan met slechts twee commando's worden uitgevoerd:

- kextload /System/Library/Extensions/Attasic1Ethernet.kext - druk vervolgens op Enter;

- kextunload /System/Library/Extensions/Attasic1Ethernet.kext - druk vervolgens op Enter.

Opgemerkt moet worden dat de regel na de Extensies / waarde op elke computer anders zal zijn. Zorg ervoor dat de regel die u hebt opgegeven correct is voordat u de wijzigingen toepast.

Stap 5

Maar het probleem is dat deze operatie, door het Mac-adres te veranderen, slechts standhoudt tot de volgende herstart van het systeem. Daarom kunt u het volgende script gebruiken:

Ga naar Toepassingen> Hulpprogramma's> Apple Script Editor.

Stap 6

Plak de volgende waarde in het bewerkingsvenster: vervang /System/Library/Extensions/Attasic1Ethernet.kext door de naam van het stuurprogramma van de netwerkkaart en het pad ernaartoe. Het zal er als volgt uitzien:

zet LF op ASCII-teken 10

stel sudoScr in op sudo ifconfig en0 ether;

sudo kextunload /System/Bibliotheek/Extensions/Attasic1Ethernet.kext;

sudo kextload /System/Library/Extensions/Attasic1Ethernet.kext;"

doe shellscript sudoScr wachtwoord "Wachtwoord" met beheerdersrechten.

Stap 7

Het script is klaar - sla het op onder de naam networkscript op je harde schijf - selecteer "Bestandsformaat" - "Applicatie".

Stap 8

Nadat u dit script aan het opstarten hebt toegevoegd, kunt u veilig genieten van het gedane werk. Ga hiervoor naar het menu "Systeeminstellingen" - "Accounts". Selecteer het tabblad "Login Object" - druk op "+" - voeg een script toe met de waarde "Hide". Markeer het script met een vinkje - klik op het "slot"-pictogram

Aanbevolen: