Hoe Kapotte Schijven Aan Te Sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe Kapotte Schijven Aan Te Sluiten
Hoe Kapotte Schijven Aan Te Sluiten

Video: Hoe Kapotte Schijven Aan Te Sluiten

Video: Hoe Kapotte Schijven Aan Te Sluiten
Video: hardeschijf slopen 2024, Mei
Anonim

Het merendeel van de geavanceerde computer- en laptopgebruikers geeft er de voorkeur aan om harde schijven in partities te verdelen. Met deze bewerking kunt u extra gemak bieden bij het vinden van de informatie die u nodig hebt op uw computer, en kunt u voorkomen dat belangrijke gegevens verloren gaan wanneer u het besturingssysteem opnieuw installeert. Het wordt aanbevolen om ten minste twee partities op de harde schijf aan te maken, waarvan één met het besturingssysteem geïnstalleerd. Maar soms wordt het nodig om partities op de harde schijf te combineren.

Hoe kapotte schijven aan te sluiten
Hoe kapotte schijven aan te sluiten

Noodzakelijk

  • Windows 7 installatieschijf
  • Paragon Partitie Magie

instructies:

Stap 1

De eenvoudigste manier om kapotte lokale schijven in een enkele eenheid aan te sluiten, is door dit te doen tijdens de installatie van het besturingssysteem Windows 7. Zet de computer aan en druk op Del om het BIOS te openen. Zoek Boot Device Priority en stel eerst uw optische drive in. Plaats de Windows Seven-installatieschijf erin en start uw computer opnieuw op.

Stap 2

Wacht na het starten van het installatieprogramma van het besturingssysteem tot het partitieselectievenster verschijnt. Klik op "Schijfinstellingen". Selecteer een van de secties die u wilt verbinden, zoek de knop "Verwijderen" en klik erop.

Stap 3

Herhaal de bovenstaande bewerking voor de rest van de secties die u wilt combineren. Klik op "Maken", geef de grootte van het toekomstige gedeelte op en klik op "Toepassen". Ga verder met de installatie van het besturingssysteem. Let op: alle informatie uit de rubrieken wordt verwijderd.

Stap 4

Als u het besturingssysteem niet opnieuw wilt installeren, of als u belangrijke gegevens op partities moet opslaan nadat u ze hebt aangesloten, gebruik dan het Paragon Partition Magic-programma. Je kunt het downloaden van deze site

Stap 5

Installeer het programma en start uw computer opnieuw op. Dit geeft het programma volledige toegang tot uw harde schijfpartities. Voer het programma uit en selecteer een van de mogelijke modi. Selecteer Secties samenvoegen.

Stap 6

Geef de sectie of secties op waarmee u het eerste gebied wilt verbinden. Selecteer niet "Formatteren" en "Bestandssysteem wijzigen". Klik op Toepassen.

Stap 7

Wacht tot er een venster verschijnt waarin u wordt gevraagd uw computer opnieuw op te starten en deze bewerking uit te voeren. Het programma blijft draaien in DOS-modus. De operatietijd kan 20 minuten tot enkele uren duren.

Aanbevolen: