Een Tweede Logische Schijf Maken?

Inhoudsopgave:

Een Tweede Logische Schijf Maken?
Een Tweede Logische Schijf Maken?

Video: Een Tweede Logische Schijf Maken?

Video: BANKZITTERS MAKEN 2 NUMMERS IN 24 UUR 2022, December
Anonim

Bij het werken met een computer is het erg handig om meerdere partities op de harde schijf te hebben. Hiermee kunt u verschillende besturingssystemen installeren, informatie logisch verspreiden en belangrijke documenten opslaan in het geval van een systeemstoring.

Een tweede logische schijf maken?
Een tweede logische schijf maken?

Noodzakelijk

Partitie Beheerder

instructies:

Stap 1

Voor het maken van nieuwe lokale schijven zonder het besturingssysteem opnieuw te installeren, is het programma Partition Manager perfect. Download dit hulpprogramma van www.paragon.ru. Installeer het programma en start uw computer opnieuw op. Dit is nodig om het hulpprogramma de nodige informatie te laten verzamelen over de staat van de harde schijf.

Stap 2

Start het Partition Manager-programma. Ga naar het menu "Wizards" en selecteer "Sectie maken". Vink het vakje naast Geavanceerde modus aan en klik op Volgende.

Stap 3

Selecteer nu met behulp van de pijlen het gebied waarin de nieuwe sectie wordt gemaakt. Als dat niet nodig is, plaatst u een nieuwe lokale schijf aan het einde van de weergavebalk. Dit zal de tijd die nodig is om de schijf te maken aanzienlijk verkorten. Klik volgende".

Stap 4

Klik met de linkermuisknop op de lokale schijf, die de "donor" zal zijn. Stel de grootte van de nieuwe partitie in. Verplaats hiervoor de schuifregelaar naar de gewenste indicator. Vink het vakje aan naast Logische partitie maken. Klik volgende".

Stap 5

Geef in het veld "Volumetype" het bestandssysteem van de toekomstige schijf op. Voer een label in en selecteer een stationsletter uit de beschikbare opties. Klik volgende". Sluit het dialoogmenu door op Voltooien te klikken.

Stap 6

Als u meerdere nieuwe lokale schijven wilt maken, herhaalt u de beschreven cyclus. Nadat u alle parameters van de harde schijf hebt voorbereid, klikt u op de knop "In afwachting van wijzigingen toepassen". Wacht tot het nieuwe menu verschijnt en klik op de knop "Nu opnieuw opstarten".

Stap 7

Sluit programma's van derden als Partition Manager deze actie niet alleen kan uitvoeren. Na het herstarten van de computer start de DOS-versie van het PM-programma. Het kan enkele uren duren om een ​​nieuwe lokale schijf te maken.

Populair per onderwerp