Hoe Hosting Over Te Zetten Naar Een Andere Hosting

Inhoudsopgave:

Hoe Hosting Over Te Zetten Naar Een Andere Hosting
Hoe Hosting Over Te Zetten Naar Een Andere Hosting

Video: Hoe Hosting Over Te Zetten Naar Een Andere Hosting

Video: Hoe Hosting Over Te Zetten Naar Een Andere Hosting
Video: How to move WordPress from LOCAL server TO LIVE website (move WordPress site to new web host) - 2020 2024, Mei
Anonim

Soms worden website-eigenaren geconfronteerd met de noodzaak om van hosting te veranderen. De redenen hiervoor kunnen verschillend zijn - soms zijn de voorwaarden van de bestaande hosting niet langer geschikt voor webmasters, zowel technisch als financieel, en zijn ze gedwongen om op zoek te gaan naar een nieuwe hosting, handiger, functioneler en betaalbaarder. Het verplaatsen van een site naar een nieuwe hosting is een verantwoordelijke onderneming die een bepaalde volgorde van acties vereist.

Hoe hosting over te zetten naar een andere hosting
Hoe hosting over te zetten naar een andere hosting

instructies:

Stap 1

Eerst moet u een back-up maken van de sitedatabase (MySQL). Gebruik hiervoor het Sypex Dumper-script en maak een kopie van de database en exporteer deze vervolgens naar uw computer. Zip daarna alle bestanden en mappen op uw site.

Stap 2

De beste optie voor gevorderde gebruikers is om de bestanden in een UNIX tar.gz-archief te verpakken. Doe dit met een bestandsbeheerder die bij u past.

Stap 3

Nadat u back-ups van de database en bestanden hebt gemaakt, registreert u een nieuw domein op de gekozen hosting en merkt u tijdens de registratie op dat u uw site ernaartoe verhuist.

Stap 4

Nadat u een domein heeft gemaakt, maakt u in het hostingconfiguratiescherm een nieuwe lege database voor uw site en kopieert u de sitebestanden en -mappen naar de nieuwe hosting. Om dit te doen, kunt u het FTP-protocol gebruiken, maar het zal veel sneller zijn om bestanden te uploaden met SSH en het wget-commando (wget https:// old_site.ru/file_archive_site_files.tgz). Upload het archief met bestanden naar de hoofdmap van het nieuwe domein.

Stap 5

Nadat u klaar bent met het downloaden van de bestanden, pakt u het archief uit met de juiste opdracht en verwijdert u vervolgens de domeinrecords in het configuratiescherm van de oude hosting.

Stap 6

Vergeet niet de DNS-records van het domein te wijzigen en bij te werken, aangezien de site niet langer beschikbaar zal zijn op het vorige domein, en als u al een groot publiek van bezoekers heeft, zoek dan een manier om deze naar de nieuwe site om te leiden door vooraf informeren over de verhuizing.

Stap 7

Om DNS-records te wijzigen, gaat u naar het configuratiescherm van de domeinregistrar en voert u bij de instellingen de namen van de DNS-servers van de nieuwe hostingprovider in. Updates zijn een tijdje ongeldig - wacht een paar uur voordat ze van kracht worden.

Stap 8

Begin nu met het herstellen van gegevens naar de nieuwe database. Gebruik Sypex Dumper ook om de opgeslagen tabellen in de nieuwe database te importeren. Stel een nieuwe gebruikersnaam en wachtwoord in om toegang te krijgen tot de database.

Stap 9

Wijzig na het importeren van de database het CMS-configuratiebestand door de login, het wachtwoord en de databasenaam te wijzigen.

Nu hoef je alleen maar de machtigingen voor bestanden en mappen te controleren en tot slot te controleren hoe correct de site start op de nieuwe hosting.

Aanbevolen: