Uw Computer Scannen Op Virussen

Uw Computer Scannen Op Virussen
Uw Computer Scannen Op Virussen

Video: Uw Computer Scannen Op Virussen

Video: Uw Computer Scannen Op Virussen
Video: Norman Malware Cleaner - Een gratis tool om uw computer te scannen op Virussen (Malware) 2024, Mei
Anonim

Elke gebruiker met een personal computer heeft veel programma's en toepassingen die nuttige en waardevolle informatie bevatten. Dit zijn persoonlijke correspondentie, zakelijke agenda's, presentatiematerialen, adressen en telefoonnummers, bankgegevens. Maar deze informatie is niet alleen interessant voor de eigenaar, er is een bepaalde kring van mensen die dit soort gegevens in bezit wil nemen, of zelfs gebruikers wil schaden door ze te vernietigen. Een van de tools die worden gebruikt om computerbestanden te stelen en te beschadigen, zijn computervirussen.

Uw computer scannen op virussen
Uw computer scannen op virussen

Aanvallers zijn goed thuis in de systemen van computerapplicaties en creëren speciale programma's die in staat zijn om de persoonlijke computers van gebruikers voor specifieke doeleinden binnen te dringen. Softwarefabrikanten verbeteren voortdurend hun programma's, identificeren zwakke punten en brengen updates uit die beschikbaar zijn om te downloaden en automatisch te installeren via internet. Daarnaast produceren onafhankelijke bedrijven antivirussoftware waarmee gebruikers hun computer zelf kunnen scannen op virussen, die kunnen worden gekocht en geïnstalleerd. Maar u kunt ook gratis hulpprogramma's gebruiken voor een eenmalige scan van uw computer op malware. Dit kan online worden gedaan op de websites van fabrikanten van antivirussoftware of door hulpprogramma's te downloaden voor het offline scannen van het systeem.

De beste optie voor computerbeveiliging voor gebruikers is het installeren van een heel pakket antivirusbescherming, inclusief een antivirusprogramma dat continu de processen op de computer controleert, de virusdatabase automatisch bijwerkt vanaf de website van de fabrikant en de internettoegang beveiligt.

Maar zelfs de krachtigste beschermingsprogramma's garanderen niet 100% van het resultaat. Daarom dient u bij verdenking of de aanwezigheid van alarmerende symptomen uw computer zelf op virussen te controleren. U kunt een bestaande antivirustoepassing gebruiken door deze uit te voeren om een systeemscan te forceren, of u kunt een gratis hulpprogramma downloaden van de website van een andere fabrikant. Met zijn hulp kunt u zich indekken door malware op uw computer te controleren. Als het de aanwezigheid van verdachte programma's niet aangeeft, betekent dit dat de computer niet is geïnfecteerd en dat de vermoedens over het systeem hoogstwaarschijnlijk andere redenen hebben, bijvoorbeeld een onjuist geïnstalleerd onderdeel van een game of applicatie.

Aanbevolen: