Tracking Uitschakelen In Windows 10

Tracking Uitschakelen In Windows 10
Tracking Uitschakelen In Windows 10

Video: Tracking Uitschakelen In Windows 10

Video: Tracking Uitschakelen In Windows 10
Video: How To Disable Windows 10 Tracking 2024, Mei
Anonim

Gaat u het verzamelen van persoonlijke informatie over uzelf en andere computergebruikers op het bijgewerkte systeem van Microsoft aanmoedigen? Dan moet u leren hoe u tracking in Windows 10 kunt uitschakelen en uw privacy kunt behouden.

Tracking uitschakelen in Windows 10
Tracking uitschakelen in Windows 10

Microsoft motiveert het verzamelen van persoonlijke gegevens over zijn gebruikers door relevante contextuele advertenties en tijdige systeemverbeteringen aan te bieden. Sommige clausules in de licentieovereenkomst kunnen echter worden beschouwd als een schending van de privacy van de klant. Daarom komt het verzoek om tracking in Windows 10 uit te schakelen steeds vaker voor bij eigenaren van de nieuwste versie van het besturingssysteem.

Naast contactgegevens verzamelt het systeem wachtwoorden, hobby's en voorkeuren van de gebruiker op het netwerk, inclusief online aankopen, downloadbare en overgedragen inhoud, informatie over bankkaarten en betalingssystemen, evenals gegevens over de locatie van het apparaat en veel meer. Overeenkomstig is er geen bewaartermijn voor alle informatie en materialen die door Microsoft worden ontvangen, wat betekent dat het bedrijf er op elk moment over kan beschikken.

U kunt tracking in Windows 10 uitschakelen op het moment van systeeminstallatie, waarbij u de standaardinstellingen verlaat. In dit stadium moet u naar het item "Instellingsopties" in de linkerbenedenhoek gaan en de schuifregelaar naar "Uitgeschakeld" slepen. Selecteer in het stadium van het invoeren van het account "Sla deze stap over" om in te loggen met een lokaal account.

Ga na het installeren van het systeem naar het menu "Opties" en vervolgens naar "Privacy" en schakel naar uw mening onnodige opties uit in alle secties, variërend van algemeen en eindigend met achtergrondtoepassingen. Ga in hetzelfde menu "Opties" naar het kopje "Update en beveiliging" en vervolgens weigeren we in Windows Defender de geactiveerde opties.

We gaan naar de taakbalk, het menu "Instellingen", op het tabblad met het tandwielpictogram, schakel Cortana uit. Om het verzamelen van telemetriegegevens in Windows 10 uit te schakelen, opent u de opdrachtregel als beheerder en typt u het volgende in:

  • sc verwijder DiagTrack
  • sc verwijder dmwappushservice
  • echo "> C: / ProgramData / Microsoft / Diagnosis / ETLLogs / AutoLogger / AutoLogger-Diagtrack-Listener.etl
  • reg add "HKLM / SOFTWARE / Policies / Microsoft / Windows / DataCollection" / v AllowTelemetry / t REG_DWORD / d 0 / f

We bevestigen elke opdracht met de Enter-toets.

In de instellingen van de ingebouwde browser Edge vinden we het item "Bekijk geavanceerde opties". Schakel alle onnodige opties uit en laat alleen de actie "Verstuur Do Not Track-verzoeken" actief. Als je Windows 10 al hebt geactiveerd onder je account, dan kun je naar de lokale modus gaan in het menu "Instellingen" - "Je account".

Met behulp van deze aanbevelingen is het niet mogelijk om tracking in Windows 10 volledig uit te schakelen. Hier werden de meest toegankelijke methoden beschreven die de systeemcontrole verminderen en het verzamelen van persoonlijke gebruikersgegevens verbieden.

Aanbevolen: