Hoe Maak Je Er Een Van Schijf C En D

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Er Een Van Schijf C En D
Hoe Maak Je Er Een Van Schijf C En D

Video: Hoe Maak Je Er Een Van Schijf C En D

Video: Hoe Maak Je Er Een Van Schijf C En D
Video: How to merge C and D drive in windows 10 2024, Mei
Anonim

Vóór het werk is elke harde schijf verdeeld in verschillende partities of lokale schijven. Tegelijkertijd worden de grootte van de partities, het bestandssysteem ingesteld en wordt hun formattering uitgevoerd. Na verloop van tijd kan het echter nodig zijn om meerdere schijven in één logische partitie te combineren. Een speciaal programma voor het partitioneren van partities Met Partition Magic kunt u schijven combineren tot één en tegelijkertijd alle informatie erop opslaan.

Hoe maak je er een van schijf c en d
Hoe maak je er een van schijf c en d

Noodzakelijk

Partition Magic Disk Utility

instructies:

Stap 1

Voer het Partition Magic Disk-hulpprogramma uit. Het scant de harde schijven die momenteel op de computer zijn aangesloten. De afbeeldingen van de gevonden schijven worden weergegeven in het hoofdvenster van de applicatie. Schijven worden weergegeven als gekleurde gebieden, die elk overeenkomen met eerder gedefinieerde lokale partities. De schijf toont het volume, de letter en het label.

Stap 2

Als de C-schijf een systeem- en opstartschijf is, moet deze met een speciale optie worden samengevoegd met de D-schijf. Om het te starten, selecteert u de C-schijf en selecteert u het item "Partition" - "Merge …" in het hoofdmenu. Selecteer in het nieuwe venster de naam die de nieuwe schijf zal hebben. Klik op "OK" om samen te voegen.

Stap 3

Als schijven C en D gewone lokale schijven zijn, verwijder ze dan om ze samen te voegen. Opeenvolgend hiervoor, markeren en kiezen uit het hoofdmenu "Partitie" - "Verwijderen …", of met dezelfde opdracht uit het contextmenu. Dit zal resulteren in een gemeenschappelijk niet-toegewezen gebied.

Stap 4

Maak een gemeenschappelijke logische partitie over het gehele niet-toegewezen gebied. Om dit te doen, selecteert u dit gebied en selecteert u "Partitie" - "Maken …" in het menu. Stel in het nieuwe venster de parameters in voor de samengevoegde partitie: label, bestandssysteem en letter. Voltooi de creatie met de knop "Ok".

Stap 5

Het resulterende nieuwe gebied met een volume gelijk aan het volume van de verwijderde schijven C en D wordt weergegeven in het toepassingsvenster. Om de wijzigingen op fysiek niveau toe te passen, klikt u op de knop "Toepassen" op de werkbalk. Bevestig de voltooiing van alle uitgevoerde transacties.

Aanbevolen: