Nadelen En Voordelen Van Windows 10

Nadelen En Voordelen Van Windows 10
Nadelen En Voordelen Van Windows 10

Video: Nadelen En Voordelen Van Windows 10

Video: Nadelen En Voordelen Van Windows 10
Video: Windows 10 следит за пользователями 2024, April
Anonim

Analyse van de belangrijkste nadelen en voordelen van Windows 10, gebaseerd op jarenlange ervaring met het testen van het systeem. De plussen en minnen die hieronder worden vermeld, zullen gebruikers helpen om uiteindelijk te beslissen over de noodzaak om over te schakelen naar een nieuwe OS-build.

nadelen en voordelen van Windows 10
nadelen en voordelen van Windows 10

Sommige gebruikers klagen nog steeds bij ontwikkelaars over systeemcrashes vanwege het feit dat Windows 10 zelf stuurprogramma's selecteert en installeert. Al moet deze innovatie eerder worden toegeschreven aan de pluspunten van het systeem. Het bevrijdt pc-bezitters van extra zoeken en zelfinstallatie van de benodigde stuurprogramma's. Fouten en bugs in Windows 10 kunnen optreden bij de installatie en update van zowel oude als nieuwe programma's. Bovendien kan het systeem bij afwezigheid van internet het verouderde stuurprogramma niet automatisch bijwerken.

De nadelen van Windows 10 zijn ook problemen met oudere apps en programma's van derden uit de Windows Store zelf. Vergeet niet dat het in de beginfase bijna onmogelijk is om een perfect werkend product voor te stellen, terwijl de verse OS-assemblage zichzelf al waardig heeft bewezen. De meeste Windows 10-bezitters zijn de gespecificeerde compatibiliteitsproblemen, problemen bij het aanpassen van stuurprogramma's op een computer niet tegengekomen en spreken positief over de nieuwste versie van het besturingssysteem.

nadelen en voordelen van Windows 10
nadelen en voordelen van Windows 10

Bij het bespreken van de voor- en nadelen van Windows 10 kan de situatie met bewaking niet worden genegeerd. Luide en langdurige discussies over privacy bleken niet meer dan een waanidee en onoplettendheid van de gebruikers zelf. Als u de Verklaring over het verzamelen en gebruiken van persoonlijke informatie leest, wordt het duidelijk dat deze alleen verschilt van eerdere versies van Windows 10 doordat het toetsenbordinvoer en gedownloade toepassingen bijhoudt. Bovendien zijn al deze en andere privacy-instellingen snel en eenvoudig voor jezelf in te stellen, zowel voor het installeren van Windows 10 als na het updaten van het systeem. Als de gebruiker zich schaamt voor een poging tot tracking door computerbedrijven, en hij is er niet klaar voor om het te verdragen, dan kan hij beter alle Microsoft- of Apple-producten opgeven en de voorkeur geven aan Linux. De bedrijven verklaren zelf deze inmenging in de persoonlijke gegevens van de gebruiker door de individuele selectie van meer relevante advertenties, nieuws en applicaties.

nadelen en voordelen van Windows 10
nadelen en voordelen van Windows 10

De verbetering van de systeemprestaties werd het meest gewaardeerd door voormalige gebruikers van Windows 7, aangezien versie 8.1 behoorlijk geoptimaliseerd bleek te zijn voor moderne programma's, vooral games. Vanaf hier kan Windows 10 veilig worden beschouwd als het beste spelplatform voor zowel oude als nieuwe pc-games.

Voor die gebruikers die gewend zijn aan het klassieke startmenu, voelt de Windows 10-interface in eerste instantie onhandig aan. Met behulp van eenvoudige manipulaties kunt u echter de samenstelling, grootte en locatie van bepaalde tegels wijzigen, ze naar eigen goeddunken groeperen en ook de parameters van het startvenster zelf verkleinen. Als gebruikers al gewend zijn aan het brede menu van versies 8 en 8.1 of een tablet gebruiken, dan kunt u het Start-menu transformeren door een schuifregelaar in de sectie te slepen: Personalisatie - Start - Open het startscherm in de modus Volledig scherm. Met dergelijke mobiliteit kunt u niet alleen een handige, maar ook een functionele interface voor elke specifieke gebruiker creëren en kan ongetwijfeld worden beschouwd als het belangrijkste voordeel van Windows 10.

Aanbevolen: