Wat Is Windows Azure

Wat Is Windows Azure
Wat Is Windows Azure

Video: Wat Is Windows Azure

Video: Wat Is Windows Azure
Video: How does Microsoft Azure work? 2024, Mei
Anonim

Windows Azure is een internetplatform op basis waarvan u zowel webapplicaties als diverse soorten systemen voor zakelijk gebruik kunt maken. Het bestaat uit verschillende componenten, waarvan de informatie het leven van de gebruiker aanzienlijk zal vergemakkelijken bij het werken met het platform.

Wat is Windows Azure
Wat is Windows Azure

In februari 2010 introduceerde Microsoft een nieuw platform voor het bouwen en opslaan van webapplicaties, Windows Azure genaamd. De ontwikkelaars waren meteen enthousiast over de nieuwigheid. Het platform bestaat uit drie onderling verbonden elementen - AppFabric, Microsoft SQL Azure en Windows Azure.

AppFabric is een verzameling services die een bepaald platform nodig heeft om het voor platformgebaseerde applicaties gemakkelijk te maken om verbinding te maken met en te communiceren met andere Windows-bronnen. De toegang tot de verbinding kan door de klant zelf worden geregeld, hiervoor is de integratie van platformdiensten met het lokale netwerk van de klant nodig.

Microsoft SQL Azure helpt bij het verspreiden van gegevens die zijn gemaakt met behulp van het Windows Azure-platform. Binnen dit onderdeel vindt u een groot aantal services waarmee u kunt werken met databases, analytisch materiaal, rapporten en andere documentatie. Bovendien stelt dit onderdeel het platform in staat om informatie te synchroniseren met externe computers en mobiele apparaten.

Het derde onderdeel van het platform, Windows Azure, is ontworpen om informatie en applicaties op te slaan in kunstmatig gecreëerde geheugenblokken. Bovendien kunt u met dit element de gemaakte toepassingen in de internetruimte bewerken en publiceren. Ze worden beheerd via datacenters die door Microsoft zijn gemaakt.

Volgens de ontwikkelaars zal het Windows Azure-platform klanten nieuwe kracht bieden die kan worden gebruikt om bij te blijven met de behoeften van klanten en om hun positie in de markt te versterken. Bovendien verhoogt het platform de operationele efficiëntie door de financiering te verminderen. Voor ontwikkelaars van webapplicaties is het platform ontworpen om tijd te besparen die wordt besteed aan het oplossen van complexiteiten, die kan worden besteed aan het maken van nieuw materiaal. Applicatie-ontwikkeling en -beheer kunnen onder andere in php- en nettalen worden uitgevoerd.

Aanbevolen: