Hoe 2 Logische Schijven In één Te Combineren?

Inhoudsopgave:

Hoe 2 Logische Schijven In één Te Combineren?
Hoe 2 Logische Schijven In één Te Combineren?

Video: Hoe 2 Logische Schijven In één Te Combineren?

Video: Hoe 2 Logische Schijven In één Te Combineren?
Video: Is het MAKKELIJK om NEDERLANDS te leren? 2024, Mei
Anonim

Veel gebruikers zijn eraan gewend dat een computer meerdere hardeschijfpartities nodig heeft. Tegelijkertijd bevat een ervan software, andere worden gebruikt voor andere informatie. Bij het installeren van een besturingssysteem komt het vaak voor dat een schijf in veel volumes wordt opgesplitst, waarvan er één helemaal niet nodig is. In dit geval wil je het volume van de een verhogen ten koste van de ander.

Hoe 2 logische schijven in één te combineren?
Hoe 2 logische schijven in één te combineren?

Noodzakelijk

Partitiebeheer programma

instructies:

Stap 1

Bepaal eerst welke informatie uit de logische volumes u moet opslaan. Maak er kopieën van op andere verwisselbare media. Daarna kunt u beginnen met samenvoegen. Een manier is om het besturingssysteem opnieuw te installeren. Tegelijkertijd wordt u gevraagd om uw harde schijf volledig te formatteren en opnieuw te partitioneren. Volg de aanwijzingen die op het scherm verschijnen. U kunt zelf de gewenste grootte van de nieuwe partities kiezen.

Stap 2

U kunt ook het gratis Partition Manager-programma gebruiken. Download het van internet en installeer het op uw computer. Start daarna het systeem opnieuw op zodat het hulpprogramma correct op de computer is geïnstalleerd. Voer het programma uit.

Stap 3

Selecteer in het venster dat verschijnt "Modus voor geavanceerde gebruikers", zoek vervolgens in een nieuw tabblad "Wizards" en klik vervolgens op de werkbalk op "Extra functies". Klik in de vervolgkeuzelijst op het item "Samenvoegen van secties".

Stap 4

Klik in het venster dat verschijnt op "Volgende" en selecteer het volume van de schijf waaraan u het volume van een ander wilt koppelen. De naam van de nieuw gemaakte schijf is dezelfde als die u zojuist hebt opgegeven. Als de samenvoeging betrekking heeft op het volume waarop de software zich bevindt, moet u dit als master specificeren. Selecteer nu een andere schijf die niet meer zal bestaan. Als gevolg van dergelijke acties, dubbelcheckt u de geselecteerde parameters en klikt u op "Volgende" om te bevestigen. Om deze informatie in het systeem vast te leggen, klikt u op de knop "Voltooien".

Stap 5

Selecteer in het hoofdmenu van het programma het tabblad "Wijzigingen" en vervolgens - "Wijzigingen toepassen". Partition Manager zal beginnen met het samenvoegen van de logische schijven. Klik desgevraagd op de knop Nu opnieuw opstarten. Het systeem wordt opnieuw opgestart en de geselecteerde bewerking wordt voortgezet. Als het programma klaar is, start u het systeem opnieuw op. Dit zal de afronding van de fusie zijn. U kunt ervoor zorgen dat de toepassing correct werkt met behulp van de verkenner. Het doelstation wordt al weergegeven in het menu Deze computer.

Aanbevolen: