Een Extra Schijf Maken Additional

Inhoudsopgave:

Een Extra Schijf Maken Additional
Een Extra Schijf Maken Additional

Video: Een Extra Schijf Maken Additional

Video: Hoe partitie te maken op Windows 10 | Partitie harde schijven 2022, December
Anonim

Wanneer een besturingssysteem voor de eerste keer op een computer wordt geïnstalleerd, wordt de harde schijf opgesplitst in verschillende logische stations. Maar er zijn momenten waarop u er nog een aan de bestaande schijven moet toevoegen. Bijvoorbeeld om werkgerelateerde bestanden op te slaan. Of om alle persoonlijke bestanden op één logische schijf te verzamelen en een wachtwoord in te stellen, waardoor de toegang van andere gebruikers tot uw bestanden wordt beperkt. U kunt een extra schijf maken zonder alle partities op de harde schijf te verwijderen en het besturingssysteem opnieuw te installeren.

Een extra schijf maken additional
Een extra schijf maken additional

Noodzakelijk

computer, Partirtion Magic-programma, internettoegang

instructies:

Stap 1

Om een ​​extra harde schijfpartitie aan te maken, hebt u het programma Partirtion Magic nodig. Download het en installeer het op uw computer. Na installatie van het programma verschijnen nieuwe functies in het contextmenu van de harde schijf. Als u een extra schijf wilt maken, moet u eerst geheugen vrijmaken voor die schijf. Selecteer hiervoor de logische partitie van de harde schijf, waarvan de hoeveelheid geheugen zal worden verminderd door met de rechtermuisknop op deze schijf te klikken. Selecteer in het menu dat verschijnt Bewerkingen en vervolgens de parameter Formaat wijzigen/verplaatsen. U wordt naar het menu met de partitiestructuur van de harde schijf geleid.

Stap 2

Selecteer de optie Vrije ruimte voor. Er zal een waardereeks naast staan. Stel het in op 0. Selecteer daarna de sectie Nieuwe grootte, waarin u de nieuwe grootte van deze schijf instelt. Bereken het zodanig dat er geheugen vrijkomt voor een andere logische partitie. Een logische schijf heeft bijvoorbeeld een grootte van 100 gigabyte. Als u de nieuwe grootte instelt op 60 gigabyte, is er dus 40 beschikbaar voor de nieuwe schijf.

Stap 3

Let op: u kunt alleen vrije ruimte vrijmaken. Indien nodig kunt u bestanden tijdelijk overzetten naar een andere sectie. Dan kun je meer ruimte vrijmaken. De overige parameters hoeven niet ingevuld te worden, deze worden automatisch ingevuld na het opslaan van de instellingen. Sla de instellingen op. Het volume van deze schijf is verkleind, wat betekent dat u vrije schijfruimte heeft voor de nieuwe partitie.

Stap 4

Het programmamenu heeft nu het item Niet-toegewezen. Klik erop met de rechtermuisknop. Selecteer vervolgens Maken als en ga naar Primaire partitie. Nu kunt u in de regel Grootte de grootte van de nieuwe schijf instellen. Verander niets in deze regel, laat "Standaard" staan. Het programma bepaalt automatisch alle vrije ruimte van de harde schijf op deze schijf. Sla nu uw instellingen op en start uw computer opnieuw op. Ga na het opnieuw opstarten naar "Deze computer". Nu is er nog een schijf.

Populair per onderwerp