Hoe Virussen Te Verwijderen Na Het Scannen

Inhoudsopgave:

Hoe Virussen Te Verwijderen Na Het Scannen
Hoe Virussen Te Verwijderen Na Het Scannen

Video: Hoe Virussen Te Verwijderen Na Het Scannen

Video: Hoe Virussen Te Verwijderen Na Het Scannen
Video: iPhone Calendar Virus? How to Get Rid of It! 2024, April
Anonim

Wetenschappers werken aan het maken van steeds geavanceerdere en veelzijdigere antivirusprogramma's. Antivirusprogramma's detecteren en verwijderen dag en nacht een verscheidenheid aan computer "kwaad". Maar soms gebeurt het dat het antivirusprogramma een virus detecteert, maar het niet verwijdert. In dit geval moet u het zelf doen.

Hoe virussen te verwijderen na het scannen
Hoe virussen te verwijderen na het scannen

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - software.

instructies:

Stap 1

Open het menu van het antivirusprogramma door er met de muisaanwijzer over te gaan en erop te klikken. Meestal bevindt het antiviruspictogram zich aan de rechterkant van de taakbalk van uw besturingssysteem. Activeer de virusscan in het hoofdmenu van het programma. Het antivirusprogramma zal u vragen objecten te selecteren om te scannen. Dit kan een enkele map zijn, een of meer schijven of de hele computer. De antivirus kan ook externe apparaten scannen die op de computer zijn aangesloten. Vink de gewenste vakjes aan en start het proces.

Stap 2

Begin met het controleren van uw pc of laptop op virussen. Er wordt automatisch een venster voor u geopend waarin het verificatieproces wordt weergegeven. Wacht tot het voorbij is. U kunt het gebeurtenislogboek onmiddellijk vinden, dat zich meestal onder aan het scherm bevindt. Als dit de eerste keer is dat u uw computer probeert te scannen, houd er dan rekening mee dat dit iets langer kan duren dan u verwacht.

Stap 3

Verwijder gedetecteerde virussen op verschillende manieren. Wanneer het antivirusprogramma u een lijst met malware toont, selecteert u de actie "Opschonen" of "Verwijderen". Na deze actie begint het systeem met het verwijderen van Trojaanse paarden en virussen. Het kan echter voorkomen dat sommige kwaadaardige programma's nog steeds in het besturingssysteem van de computer aanwezig zijn. Er zijn verschillende manieren om ze te elimineren.

Stap 4

Ruim het besturingssysteem van uw computer op. Controleer hiervoor de bestandsnamen en locaties in de antivirus. Zoek ze vervolgens op in het computergeheugen en ga verder met verwijderen. Als u geen virussen kunt verwijderen, gebruikt u het antivirusprogramma AVZ.

Aanbevolen: