Hoe Dvd Te Maken Op Laptop

Inhoudsopgave:

Hoe Dvd Te Maken Op Laptop
Hoe Dvd Te Maken Op Laptop

Video: Hoe Dvd Te Maken Op Laptop

Video: Hoe Dvd Te Maken Op Laptop
Video: How to Open DVD Player on Toshiba Laptop - Toshiba Satellite C55-B5298 2024, Mei
Anonim

Ondanks de snelle ontwikkeling van computertechnologie en de opkomst van apparaten zoals een draagbare HDD of USB-stick, is de dvd nog steeds een van de meest populaire opslagmedia. De lage prijs en lage kosten van de apparatuur maakten het opnemen op dvd gemakkelijk en vrij goedkoop. Om dvd op laptop te installeren, moet u speciale software gebruiken.

Hoe dvd te maken op laptop
Hoe dvd te maken op laptop

Noodzakelijk

  • - Laptop met dvd-brander;
  • - speciale software.

instructies:

Stap 1

Ga naar een willekeurige computerwinkel en koop wat dvd's. Mediaformaten zijn onbelangrijk, aangezien moderne laptops zowel DVD+R (W) als DVD-R (W) aankunnen. Houd er echter rekening mee dat sommige verouderde huishoudelijke spelers kunnen weigeren sommige schijven af te spelen.

Stap 2

Koop dvd-r-schijven als u eenmalige opnamen of kleine bestandsgroottes nodig hebt. Koop herbruikbare dvd-rw-schijven. De laatste optie is geschikt voor diegenen die eerder opgenomen materiaal willen kunnen bewerken.

Stap 3

Bepaal het takenpakket dat moet worden uitgevoerd. Download op basis van uw doelen van internet of koop speciale software voor het branden van dvd's in de winkel. Om een dvd te maken op een laptop heb je andere software nodig.

Stap 4

Om een gegevensschijf te maken of mediabestanden te herschrijven, installeert u het gratis Ashampoo Burning Studio opnamecentrum van https://biblprog.org.ua/en/ashampoo_burning_studio_free/. Een goed alternatief voor dit programma is Free studio 56:

Stap 5

Plaats een schijf in de lade van het dvd-station en start de brandsoftware. Selecteer de benodigde bestanden - dit kunnen foto's, documenten, films en andere inhoud zijn. Breng ze over naar het pictogram van het dvd-station. Stel de schrijfsnelheid in of vertrouw de aanpassing van de gegevensoverdracht toe aan het programma.

Stap 6

Start de procedure voor het overbrengen van gegevens tussen de harde schijf van de computer en het dvd-station. Wacht tot het einde van de opname. Probeer uw laptop tijdens het hele proces niet te verplaatsen om ongewenste fouten te voorkomen.

Stap 7

Controleer de kwaliteit van de opname. Als er een storing optreedt, inspecteert u de dvd op fysieke schade of vuil op het reflecterende oppervlak.

Stap 8

Om een opstartbare dvd te maken, bijvoorbeeld om programma's uit te voeren om het besturingssysteem te installeren, gebruikt u het toepassingsmenu met de naam "Opstartbare schijf maken". Volg de instructies van de speciale wizard, die stap voor stap leidt naar de succesvolle voltooiing van het proces. Houd er rekening mee dat het beter is om opstartbare schijven met een lage snelheid te schrijven. Plaats ook geen dvd-rw in het station van uw computer, aangezien dergelijke schijven minder betrouwbaar zijn en vaak mislukken bij het opnemen van opstartinformatie.

Stap 9

Gebruik Windows Live Movie Studio om een prachtige dvd-film te maken. Dit programma helpt je om het beeldmateriaal kwalitatief te bewerken en biedt de mogelijkheid om een kleurrijk menu voor de film te kiezen. En nadat de bewerking is voltooid, worden de gegevens naar een dvd-schijf geschreven.

Aanbevolen: