Hoe Windows 10 Defender Uit Te Schakelen

Hoe Windows 10 Defender Uit Te Schakelen
Hoe Windows 10 Defender Uit Te Schakelen

Video: Hoe Windows 10 Defender Uit Te Schakelen

Video: Hoe Windows 10 Defender Uit Te Schakelen
Video: How to Disable or Enable Windows Defender on Windows 10 2024, Mei
Anonim

De frequente blokkering van programma's en applicaties door de antivirus van het systeem zorgde ervoor dat computerbezitters op zoek gingen naar een antwoord op de vraag hoe Windows 10 Defender permanent kan worden uitgeschakeld.

Hoe Windows 10 Defender uit te schakelen
Hoe Windows 10 Defender uit te schakelen

Windows 10 Defender is een ingebouwd antispywareprogramma van Microsoft. Het kan echter geen volledige systeembescherming bieden en wordt automatisch gedeactiveerd wanneer een antivirusprogramma van derden wordt geïnstalleerd. Een kenmerk van deze versie is dat deze via de instellingen slechts tijdelijk kan worden uitgeschakeld en dat het systeem Windows Defender opnieuw activeert zonder de gebruiker te waarschuwen in de automatische modus. Bij het installeren van verschillende software kan Windows Defender niet alleen bestanden voor potentieel gevaarlijk aanzien, maar ze ook blokkeren, waardoor de installatie van uw favoriete spel of een belangrijke werkende toepassing wordt voorkomen.

Om Windows 10 Defender handmatig uit te schakelen, kunt u de Editor voor lokaal groepsbeleid gebruiken. Gebruik de Win + R-toetsen, roep het venster Uitvoeren op, typ de opdracht gpedit.msc in de invoerregel en klik op OK. Volg het pad "Computerconfiguratie - Beheersjablonen - Windows-componenten - EndpointProtection". Klik met de linkermuisknop tweemaal op de kop "Endpoint Protection uitschakelen" en selecteer "Ingeschakeld". Deze actie deactiveert het zoeken naar programma's die een potentiële bedreiging vormen voor de werking van de computer. Om Windows Defender in te schakelen, zet u het gewoon terug op Niet geconfigureerd of Uitgeschakeld.

De tweede optie voor het uitschakelen van Windows Defender is een speciale instelling in het netwerkregister. Open hiervoor het venster "Uitvoeren" met Win + R, typ regedit in de invoerregel en klik op OK. Volg het pad "HKEY_LOCAL_MACHINE / SOFTWARE / Policies / Microsoft / Windows Defender". Selecteer DisableAntiSpyware in de lijst, dubbelklik met de linkermuisknop en plaats het cijfer 1 in de regel "Waarde". Deze opdracht schakelt de antivirus van het systeem uit. Het is alleen mogelijk om Windows Defender te activeren als de waarde is gecorrigeerd naar het getal 0. Als deze naam er niet is, klik dan met de rechtermuisknop op "Nieuw" - "DWORD-parameter (32 bits)", noem deze DisableAntiSpyware en stel de " Waarde" die voor u actueel is.

Aanbevolen: