Hoe Te Scannen Op Virussen Als Het Besturingssysteem Is Vergrendeld

Inhoudsopgave:

Hoe Te Scannen Op Virussen Als Het Besturingssysteem Is Vergrendeld
Hoe Te Scannen Op Virussen Als Het Besturingssysteem Is Vergrendeld

Video: Hoe Te Scannen Op Virussen Als Het Besturingssysteem Is Vergrendeld

Video: Hoe Te Scannen Op Virussen Als Het Besturingssysteem Is Vergrendeld
Video: Scan your PC with Avast 2019. 2024, Mei
Anonim

Virussen en Trojaanse paarden vormen een zeer ernstige bedreiging. In de meeste gevallen gaan antivirusprogramma's ermee om, maar soms wordt de gebruiker geconfronteerd met een situatie waarin, als gevolg van een Trojaans programma dat de computer is binnengedrongen, het besturingssysteem wordt geblokkeerd.

Hoe te scannen op virussen als het besturingssysteem is vergrendeld
Hoe te scannen op virussen als het besturingssysteem is vergrendeld

instructies:

Stap 1

Het besturingssysteem wordt meestal geblokkeerd door ransomware-trojans. Bij besmetting met zo'n Trojaans paard wordt de computer geblokkeerd en verschijnt er een venster waarin u wordt gevraagd een code in te voeren om te ontgrendelen. Er wordt voorgesteld om deze code te verkrijgen na het verzenden van een bepaald bedrag naar de details die in het bericht worden vermeld.

Stap 2

Als je te maken krijgt met deze vorm van fraude, volg dan nooit het spoor van ransomware en stuur geen geld naar hen, al was het maar omdat er geen garantie is dat je ook daadwerkelijk een code krijgt toegestuurd. Bovendien zijn het de gebruikers die geld sturen die dit soort fraude ondersteunen en aanmoedigen.

Stap 3

In het geval dat je twee besturingssystemen op je computer hebt geïnstalleerd (deze optie is erg handig en handig), start je op in een ander besturingssysteem en ga je naar de websites van antivirusfabrikanten. Daarop vind je veel van de bestaande codes om te ontgrendelen. Kijk bijvoorbeeld eens hier:

Stap 4

Zelfs als het besturingssysteem is ontgrendeld, blijven er sporen van het Trojaanse programma op de computer achter, wat bepaalde problemen kan veroorzaken. Gebruik gratis hulpprogramma's van antivirusleveranciers om uw computer schoon te maken. Bijvoorbeeld deze:

Stap 5

Als u geen tweede besturingssysteem hebt of de mogelijkheid om vanaf een andere computer toegang tot internet te krijgen, zijn er twee opties. Installeer eerst en vooral een tweede besturingssysteem. Als je twee of meer harde schijven hebt, installeer deze dan op een van de gratis schijven. Als er maar één schijf is, splitst u deze in twee met behulp van het hulpprogramma Acronis Disk Director. U hebt een hulpprogramma nodig dat vanaf de installatieschijf werkt. Met het tweede besturingssysteem geïnstalleerd, kunt u beginnen met het herstellen van het hoofdbesturingssysteem.

Stap 6

De tweede hersteloptie omvat het gebruik van een live-cd met een besturingssysteem dat rechtstreeks vanaf de cd opstart. Meestal is dit een enigszins uitgeklede, maar redelijk werkbare versie van Windows XP. Nadat u "eronder" hebt geladen, kunt u naar de websites van fabrikanten van antivirussoftware gaan en proberen uw computer te ontgrendelen.

Stap 7

Als het ondanks alle pogingen niet mogelijk was om het besturingssysteem te ontgrendelen, is er maar één optie: na het opstarten vanaf het tweede besturingssysteem of de live-cd, alle belangrijke gegevens opslaan, vervolgens de schijf formatteren met het vergrendelde besturingssysteem en het opnieuw installeren. Kies bij het formatteren volledige opmaak in plaats van kopteksten te wissen. Nadat u een nieuw besturingssysteem hebt geïnstalleerd, installeert u onmiddellijk het antivirusprogramma en werkt u de databases bij.

Aanbevolen: