Hoe U Uw Geheugen Kunt Verdubbelen?

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Geheugen Kunt Verdubbelen?
Hoe U Uw Geheugen Kunt Verdubbelen?

Video: Hoe U Uw Geheugen Kunt Verdubbelen?

Video: Hoe U Uw Geheugen Kunt Verdubbelen?
Video: Hoe werkt het brein van Laurent en andere slimmeriken? | UITGEZOCHT #12 2024, Mei
Anonim

Alle moderne computers kunnen worden geüpgraded. U kunt de processor, videokaart of andere componenten vervangen. Maar er is een onderdeel dat niet veranderd hoeft te worden. Het gaat over RAM. Om het volume te verdubbelen, is het niet nodig om een oude geheugenmodule van dezelfde grootte weg te gooien en in plaats daarvan een capacitievere te kopen. U hoeft alleen maar een of meer RAM-modules toe te voegen.

Hoe u uw geheugen kunt verdubbelen?
Hoe u uw geheugen kunt verdubbelen?

Noodzakelijk

Computer, RAM, schroevendraaier

instructies:

Stap 1

Voordat u geheugenmodules toevoegt, moet u kijken hoeveel geheugenpoorten zich op het moederbord van uw computer bevinden. Koppel de computer los van de voeding en open het deksel van de systeemeenheid. Zoek de lijn op het moederbord met de tekst DDR. Naast deze regel bevinden zich de interfaces voor het aansluiten van geheugenmodules. Kijk hoeveel lege poorten zonder geïnstalleerde modules er nog zijn.

Stap 2

Er zijn nu twee opties. Overweeg de eerste optie als u lege RAM-verbindingspoorten heeft. Voeg gewoon nog een (of meerdere) geheugenmodules toe aan de reeds geïnstalleerde geheugenmodule, en vat zo eenvoudig al het geïnstalleerde geheugen samen. Als je al 2 GB geheugen hebt, moet je nog een module van 2 GB kopen. Op deze manier wordt het geheugen verdubbeld.

Stap 3

Controleer voordat u koopt welk type geheugen uw moederbord ondersteunt. Dit is te zien in de technische documentatie of op de geheugenmodule zelf (DDR SDRAM, DDR3 SDRAM.). Nu moet u bij het kopen hetzelfde type geheugen kiezen (ongeacht hoeveel).

Stap 4

Als het RAM-geheugen al in uw handen is, steekt u het gewoon in een lege poort. Druk gewoon zachtjes tegen het contact en druk totdat de vergrendeling vastklikt. U hoeft verder niets te doen. Sluit het deksel van de systeemeenheid en zet de computer aan. Nu is de geheugencapaciteit verdubbeld.

Stap 5

De tweede optie is nodig als al uw poorten bezet zijn. Verwijder de geheugenmodules uit de poorten. Zoek de module met de kleinste geheugengrootte. Hij is het die je zult veranderen. Kies in plaats daarvan een meer capacitieve module. Koop bijvoorbeeld in plaats van 512 MB een module van 2 GB. Vervang nu de module met de hogere geheugencapaciteit in plaats van de module met de lagere capaciteit. De hoeveelheid RAM zal groter zijn. Opgemerkt moet worden dat het geen zin heeft om meer dan 4 GB te installeren voor de 32-bits versie van Windows.

Aanbevolen: