Hoe U Het RAM-geheugen Van Uw Computer Kunt Controleren

Inhoudsopgave:

Hoe U Het RAM-geheugen Van Uw Computer Kunt Controleren
Hoe U Het RAM-geheugen Van Uw Computer Kunt Controleren

Video: Hoe U Het RAM-geheugen Van Uw Computer Kunt Controleren

Video: Hoe U Het RAM-geheugen Van Uw Computer Kunt Controleren
Video: How to check the RAM type DDR3 or DDR4 in Windows 10 2024, Mei
Anonim

Random Access Memory is een van de belangrijkste criteria voor de normale prestaties en prestaties van een computer. Het moet correct zijn afgestemd op de pc-processor. Anders werkt het systeem niet op volle capaciteit. Als u de omvang van het RAM-geheugen wilt vergroten, moet u eerst het bestaande controleren.

Hoe u het RAM-geheugen van uw computer kunt controleren
Hoe u het RAM-geheugen van uw computer kunt controleren

Noodzakelijk

  • - een computer met Windows-besturingssysteem;
  • - AIDA64 Extreme Edition-applicatie.

instructies:

Stap 1

Als u niet weet hoeveel RAM op uw computer is geïnstalleerd, gebruikt u een van de beschikbare methoden. De controle kan bijvoorbeeld worden gedaan met behulp van de verkenner. Ga hiervoor naar het menu "Start", klik vervolgens in het gedeelte "Deze computer" met de rechtermuisknop en selecteer "Eigenschappen". Daarna wordt een venster geopend waarin alle informatie over het systeem zelf, evenals over de componenten van de pc, wordt weergegeven.

Stap 2

U kunt ook de hoeveelheid RAM controleren met behulp van de opdrachtregel. Om deze functie te vinden, moet u opnieuw naar het menu "Start" gaan. Selecteer vervolgens het gedeelte "Alle programma's" en daarin - "Standaard", en klik vervolgens op het item "Opdrachtregel". Voer in het venster dat verschijnt de opdracht Msinfo32.exe in. Druk op de Enter-toets om de actie te bevestigen. Zoek in het gedeelte Systeeminformatie naar Geïnstalleerd RAM-geheugen.

Stap 3

Voor computers met een 32-bits Windows-besturingssysteem is er een extra manier om de hoeveelheid RAM te controleren als u denkt dat deze meer dan 4 GB is. Dit komt door het feit dat dergelijke besturingssystemen de informatie niet correct kunnen weergeven en ook niet meer gebruiken dan de opgegeven grootte (dit is een functie van hun interne apparaat).

Stap 4

Download van internet en installeer de gratis applicatie AIDA64 Extreme Edition op uw harde schijf. Het is met zijn hulp dat u volledige informatie over RAM-modules kunt zien. Voer het programma uit. Nadat het hulpprogrammavenster is verschenen, klikt u in het rechtergedeelte ervan met de linkermuisknop op het gedeelte "Computer" en selecteert u vervolgens de functie "Algemene informatie". In een nieuw tabblad ziet u het item "Moederbord". Klik erop. In het programma toont de waarde bij het opschrift "Systeemgeheugen" de grootte van het RAM-geheugen in de context van elke module.

Aanbevolen: