Hoe U Het Geheugen Op Uw Computer Kunt Vergroten

Inhoudsopgave:

Hoe U Het Geheugen Op Uw Computer Kunt Vergroten
Hoe U Het Geheugen Op Uw Computer Kunt Vergroten

Video: Hoe U Het Geheugen Op Uw Computer Kunt Vergroten

Video: Hoe U Het Geheugen Op Uw Computer Kunt Vergroten
Video: Zelf het werkgeheugen van uw computer uitbreiden | How to | Paradigit 2024, Mei
Anonim

De hardwarevereisten voor computers nemen voortdurend toe. Een van de meest gevraagde "bronnen" van een computer is het RAM-geheugen. Waren een paar jaar geleden 3-4 gelijktijdig draaiende applicaties de norm, tegenwoordig kan dit aantal de 10 overschrijden. Tegelijkertijd groeit de hoeveelheid geheugen die door elke applicatie wordt ingenomen. Als gevolg hiervan moet de hoeveelheid computer-RAM worden vergroot.

Hoe u het geheugen op uw computer kunt vergroten
Hoe u het geheugen op uw computer kunt vergroten

Het is nodig

computer, RAM, schroevendraaier, basis computervaardigheden

instructies:

Stap 1

Eerst moet u bepalen of er een mogelijkheid is om de hoeveelheid geheugen te vergroten en welk type geheugen in de computer wordt gebruikt. Verwijder hiervoor het deksel van de behuizing van de zijkant van de moederbordaansluitingen. Naast de processorsocket zijn slots voor RAM. In de regel is hun aantal een veelvoud van twee (twee, vier of zes), en een of meer van hen hebben modules, ook wel "strips" genoemd, van RAM. Ze zijn bevestigd met vergrendelingen die zich langs de randen van de sleuf bevinden. Kijk of er vrije slots zijn. Als er geen vrije slots zijn, kunt u het geheugen vergroten door de geïnstalleerde geheugenmodules te vervangen door nieuwe, grotere.

Stap 2

Installeer geheugenmodules in slots. Zorg ervoor dat de modules "helemaal" zijn geïnstalleerd, de contactstrip moet volledig in de sleuf worden verborgen en de vergrendelingen moeten worden begraven. Het is onmogelijk om modules "verkeerd" te plaatsen, een speciale uitsteeksel-zekering in de sleuf zal interfereren. Daarom, als de balk niet past, kijk dan of deze moet worden omgedraaid.

Stap 3

Zet uw computer aan. Het besturingssysteem zou moeten opstarten. Als dit niet gebeurt, is het mogelijk dat de geïnstalleerde geheugenmodules niet compatibel zijn met elkaar of met het moederbord. In dat geval dient u verder te zoeken naar een geschikte module. Opgemerkt moet worden dat dergelijke situaties zeldzaam zijn.

Aanbevolen: