Een Apparaat Hernoemen

Inhoudsopgave:

Een Apparaat Hernoemen
Een Apparaat Hernoemen

Video: Een Apparaat Hernoemen

Video: Een Apparaat Hernoemen
Video: Touch u0026 Grill: functies en ingebruikname 2024, Mei
Anonim

Alle belangrijke pc-apparaten, evenals verwisselbare schijven, hebben hun eigen duidelijke namen waaraan ze kunnen worden herkend. De overgrote meerderheid van computers heeft bijvoorbeeld een systeem, dat wil zeggen een primaire schijf met de naam "Lokale schijf C". Dit maakt het voor elke gebruiker die op een pc werkt duidelijk dat deze schijf de belangrijkste is.

Een apparaat hernoemen
Een apparaat hernoemen

instructies:

Stap 1

Er zijn echter situaties waarin een schijf of opslagapparaat moet worden hernoemd, en dit is niet zo eenvoudig als in het geval van bestanden of mappen. Volg daarom de onderstaande instructies als u de naam van een lokale of verwisselbare schijf moet wijzigen, maar niet weet hoe u dit moet doen.

Klik op de knop "Start" in het hoofdmenu en selecteer "Configuratiescherm". Selecteer in het venster dat verschijnt het menu "Prestaties en onderhoud", vervolgens "Administratieve hulpmiddelen" en aan het einde het tabblad "Computerbeheer". Als uw configuratiescherm in een klassieke vorm wordt gepresenteerd, selecteert u "Administrative Tools" en vervolgens "Computerbeheer".

Stap 2

Selecteer vervolgens in het venster dat verschijnt het tabblad "Schijfbeheer" en klik op het tabblad "Acties" in de menubalk, waarin u het item "Alle taken" selecteert en uw taak specificeert - "Wijzig het pad naar de schijf of schijf brief".

Stap 3

Klik in het venster dat voor dit menu-item wordt geopend op de knop "Wijzigen" en selecteer in het dialoogvenster dat verschijnt de letter die u voor de schijf wilt. Letters kunnen alleen Latijn zijn. Onthoud dat stationsletters niet hetzelfde kunnen zijn voor verschillende stations. Als u al een M-schijf hebt, kunt u geen andere schijf met dezelfde letter aanwijzen. Nieuwe letters voor stations C en D kunnen alleen worden toegewezen met beheerdersrechten. Als u niet zeker bent van uw kennis van beheer, is het beter om de primaire schijven niet te hernoemen, omdat dit in de toekomst tot ongewenste wijzigingen in het systeem kan leiden.

Stap 4

Als u de standaardnaam "Lokale schijf" in iets anders wilt wijzigen, opent u het tabblad "Alle taken" in hetzelfde menu "Acties" en selecteert u vervolgens "Eigenschappen". Voer in de voorgestelde regel de naam van het apparaat in en klik op de knop "OK".

Stap 5

Om de naam van een verwisselbare schijf te wijzigen, klikt u met de rechtermuisknop op het pictogram en selecteert u "Eigenschappen". Het eigenschappenvenster biedt u direct het tabblad "Algemeen", waarin u op een aparte regel de gewenste naam moet invullen. Houd er rekening mee dat verschillende speciale tekens en tekens niet zijn toegestaan in de naam.

Zoals u kunt zien, is het hernoemen van een schijf geen moeilijke taak. Het belangrijkste is om het niet te overdrijven met de naam van de schijf, zodat andere computergebruikers kunnen achterhalen wat wat is.

Aanbevolen: