Een Stuurprogramma Voor Een Onbekend Apparaat Vinden

Inhoudsopgave:

Een Stuurprogramma Voor Een Onbekend Apparaat Vinden
Een Stuurprogramma Voor Een Onbekend Apparaat Vinden

Video: Een Stuurprogramma Voor Een Onbekend Apparaat Vinden

Video: Een Stuurprogramma Voor Een Onbekend Apparaat Vinden
Video: Het stuurprogramma van de draadloze netwerkadapter opnieuw installeren via Apparaatbeheer in Windows 2024, Mei
Anonim

Elke gebruiker wordt ooit geconfronteerd met de noodzaak om stuurprogramma's te installeren. Deze behoefte ontstaat als het besturingssysteem opnieuw is geïnstalleerd of een nieuw apparaat wordt aangesloten. Het programma waarmee het besturingssysteem de aangesloten fysieke apparaten kan herkennen en besturen, is de driver. Waar te beginnen en waar de benodigde stuurprogramma's te vinden?

Een stuurprogramma voor een onbekend apparaat vinden
Een stuurprogramma voor een onbekend apparaat vinden

Noodzakelijk

Computer met Windows-besturingssysteem, internettoegang

instructies:

Stap 1

Open eerst de module Apparaatbeheer. U kunt dit snel doen door op de sneltoets "Win" + "Pauze" te drukken. Ga in het venster Systeemeigenschappen naar het tabblad Hardware en klik op de knop Apparaatbeheer.

Stap 2

In het geopende venster worden alle beschikbare apparaten in een boomstructuur weergegeven. Als het systeem geen van de apparaten heeft herkend, staat er een geel vraagteken voor. Klik op het onbekende apparaat om het eigenschappenvenster te openen.

Stap 3

Klik op het tabblad Details. Zoek in de vervolgkeuzelijst naar de "Hardware-ID" of "Instance-ID" als u een Windows XP-besturingssysteem hebt. In de onderste helft van het venster staat een regel zoals "PCIVEN_1032 & DEV_5944 & SUBSYS_0261564". Dit is een apparaatcode die alle informatie over het model en de fabrikant bevat. Selecteer deze regel door met de muis te klikken en plaats deze op het klembord door op de toetsen "Ctrl" + "C" te drukken.

Stap 4

Start een internetbrowser en voer het adres in de adresbalk in www.devid.info. Plak in het bronvenster dat wordt geopend in het invoerveld de apparaatcode van het klembord door op "Ctrl" + "V" te drukken. Klik op Zoeken. Het zoekresultaat is een lijst met stuurprogramma's die beschikbaar zijn in de database. Klik op de downloadlink en sla het stuurprogramma op uw harde schijf op

Stap 5

Als u meer volledige informatie wilt hebben over de fabrikant en het model van het apparaat, gebruikt u de informatie over de fabrikant (leverancier) en het apparaat (apparaat), die in de apparaatcode staat. Noteer de viercijferige numerieke waarden na de vermeldingen "VEN_ en DEV_". Ga naar de site www. PCIDatabase.com. Voer in het veld "DeviceSearch" de beschikbare nummers in. Nadat u op de knop "zoeken" hebt geklikt, wordt de naam van de chip en een link naar de website van de fabrikant weergegeven. Meestal is er ook een link naar de site waar je de driver voor dit apparaat kunt downloaden.

Aanbevolen: