Een Onbekend Apparaat Vinden

Inhoudsopgave:

Een Onbekend Apparaat Vinden
Een Onbekend Apparaat Vinden

Video: Een Onbekend Apparaat Vinden

Video: Een Onbekend Apparaat Vinden
Video: Metabolomics: een speld in een hooiberg vinden en identificeren, Jos Oomens Alumni Lezing 14-12-2019 2024, April
Anonim

Bij het opnieuw installeren van Windows of het installeren van nieuwe apparaten kan er een vervelende situatie ontstaan: het systeem herkent geen componenten. Er is dan ook geen stuurprogramma gevonden voor deze hardware en deze werkt niet correct of helemaal niet.

Een onbekend apparaat vinden
Een onbekend apparaat vinden

instructies:

Stap 1

Roep het contextmenu op door met de rechtermuisknop op het pictogram Deze computer te klikken en de optie Beheren te selecteren. Klik op "Apparaatbeheer". Niet-geïdentificeerde apparaten worden vermeld in de groep Overige apparaten en zijn gemarkeerd met een geel vraagteken.

Stap 2

U kunt "Apparaatbeheer" op andere manieren invoeren: - selecteer in het contextmenu "Eigenschappen", ga naar het tabblad "Hardware" en klik op "Apparaatbeheer"; - open in het "Configuratiescherm" het knooppunt "Administrative Tools " en vervolgens "Computerbeheer".

Stap 3

Klik met de rechtermuisknop op het pictogram van het niet-herkende apparaat en vink "Eigenschappen" aan in het vervolgkeuzemenu. Selecteer op het tabblad "Details" "Apparaat-ID's" in de vervolgkeuzelijst. ID is een uniek nummer dat door de fabrikant aan het apparaat is toegewezen en wordt gebruikt om de apparatuur te identificeren.

Stap 4

De code ziet er bijvoorbeeld als volgt uit: PVIVEN_14E4 & DEV_4401 & CC_0200Fabrikantinformatie wordt gecodeerd in tekens na de letters VEN (VENDOR - "Fabrikant"), informatie over het apparaat - na de letters DEV (DEVICE - "Device").

Stap 5

Ga naar PCIDatabase.com en voer de leverancierscode in het veld "zoek leveranciers" in (in dit voorbeeld 14E4). Het programma identificeert de fabrikant: Broadcom. Voer in het veld "apparaat zoeken" de apparaatcode in, in dit voorbeeld 4401. De zoekopdracht levert de apparaatinformatie op: Ehternet-controller.

Stap 6

U kunt niet-geïdentificeerde apparatuur identificeren met behulp van het programma Unknown Device Identifier 8.0. Het biedt een gedetailleerd rapport over onbekende apparaten: fabrikant, type, model en apparaatnaam.

Stap 7

Op de DevID-website kun je een driver vinden voor een onbekend apparaat. Voer hiervoor de ID-code in het daarvoor bestemde veld in en klik op "Zoeken". Klik in het nieuwe venster op het diskettepictogram om het stuurprogramma voor het apparaat te downloaden.

Aanbevolen: