Hoe Kies Je Een Multifunctioneel Apparaat?

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Multifunctioneel Apparaat?
Hoe Kies Je Een Multifunctioneel Apparaat?

Video: Hoe Kies Je Een Multifunctioneel Apparaat?

Video: Hoe Kies Je Een Multifunctioneel Apparaat?
Video: KRACHTSTATION KOPEN: Top #5 Beste Krachtstations Om te Kopen in 2021! (Multifunctioneel, Goedkoop) 2024, Mei
Anonim

Als je vaak verschillende documenten moet printen, scannen en kopiëren, heb je waarschijnlijk al nagedacht over de aanschaf van een multifunctioneel apparaat (MFP). Ze zijn enorm populair geworden vanwege hun gemak - er passen immers drie functies tegelijk in één apparaat: kopiëren, printen en scannen. De grote vraag naar MFP's impliceert de beschikbaarheid van een verscheidenheid aan modellen in de perifere markt.

Hoe kies je een multifunctioneel apparaat?
Hoe kies je een multifunctioneel apparaat?

instructies:

Stap 1

Bepaal zelf welk type printer je nodig hebt. Als je grote hoeveelheden tekst print, kies je het beste voor een multifunctioneel apparaat met een monochrome laserprinter, aangezien het verbruiksartikel in de vorm van poederinkt lang meegaat. Als je tekst en afbeeldingen in kleur gaat printen, is een kleurenlaserprinter het beste. Ondanks de garanties van fabrikanten dat het afdrukken van foto's op laserprinters bijna net zo goed is als afdrukken op inkjetprinters, blijft de kwestie nogal controversieel. De verschillen blijven in de eerste plaats in kleurdiepte en lakduurzaamheid.

Stap 2

Als uw vereisten voor het afdrukken van foto's hoog zijn en u geen grote hoeveelheden tekst afdrukt, koop dan een multifunctioneel apparaat met een inkjetprinter. De technologie om de afbeelding op fotopapier aan te brengen, evenals het gebruik van verf in plaats van poederinkt, maken afbeeldingen helderder en kleurrijker. Maar inkjetprinters zijn helemaal niet geschikt voor het veelvuldig printen van teksten: hun productiviteit is veel lager, verbruiksartikelen zijn duurder en de printkwaliteit en een laserprinter zullen ruim voldoende zijn voor tekst.

Stap 3

Bepaal de prijscategorie van het geselecteerde product. De kosten van een multifunctioneel apparaat kunnen variëren, afhankelijk van de afdrukkwaliteit, snelheid, fabrikant en land van assemblage van het product, de relevantie van het model, ontwerp en vele andere parameters. Het is het beste om het nieuwste printermodel te kiezen, aangezien het op de markt brengen van verbruiksartikelen in de tijd beperkt is vanaf de datum van het product op de markt. Een verouderd model met goede parameters kan dus vrij goedkoop kosten, maar cartridges voor hen kunnen in de nabije toekomst worden stopgezet.

Stap 4

Let op het land waar de montage is uitgevoerd: vaak zijn de kosten van de goederen inclusief de kosten van transport vanuit het buitenland. Bekijk hiervoor de catalogus met goederen en prijslijsten van verschillende leveranciers en lees aandachtig alle aspecten die van invloed zijn op prijs en kwaliteit. Veel MFP's hebben extra functies - extra indicatoren, LCD-bedieningspanelen, de mogelijkheid om rechtstreeks vanaf een flashkaart af te drukken en vele andere.

Aanbevolen: