Hoe Systeemblokken Te Monteren In

Inhoudsopgave:

Hoe Systeemblokken Te Monteren In
Hoe Systeemblokken Te Monteren In

Video: Hoe Systeemblokken Te Monteren In

Video: Hoe Systeemblokken Te Monteren In
Video: EPS Bouw op de BouwBeurs 2017 2024, Mei
Anonim

De systeemeenheid is het belangrijkste onderdeel van een personal computer. Onervaren gebruikers associëren het volledig met een computer. Het bevat inderdaad alle belangrijke componenten voor het werken met invoer- en uitvoerapparaten. Het apparaat van de systeemeenheid is niet ingewikkeld, dus u kunt het zelf monteren. Laten we de belangrijkste details van de systeemeenheid en de montageprocedure analyseren.

Hoe systeemblokken te monteren
Hoe systeemblokken te monteren

Noodzakelijk

  • 1) Moederbord
  • 2) Voeding:
  • 3) Verwerker:
  • 4) Radiateur
  • 5) Koeler:
  • 6) Video-adapter
  • 7) Aandrijving voor schijven
  • 8) Lussen en kabels
  • 9) RAM
  • 10) Winchester
  • 11) Warmteoverdrachtpasta
  • 12) Schroevendraaier:

instructies:

Stap 1

De eerste stap is het installeren van het moederbord. De hoofdcomponenten van de systeemeenheid bevinden zich erop. Het wordt met schroeven aan de wand van de systeemeenheid bevestigd. Moderne moederborden bevatten geïnstalleerde componenten voor geluids- en netwerkkaarten.

Stap 2

Installeer de voeding na het installeren van het moederbord. Het bevindt zich meestal in de linkerbovenhoek van de zaak. We bevestigen het met vier bouten aan de systeemeenheid. Bouten worden vanaf de buitenkant van het lichaam ingeschroefd. Steek de hoofdstekker in de overeenkomstige aansluiting op het moederbord. De plug heeft een speciale vergrendeling die op zijn plaats moet klikken.

Stap 3

Ga vervolgens verder met het installeren van de processor in de socket. Voer deze handeling uiterst voorzichtig uit. Als u de interne contacten van de processor beschadigt, is de werking ervan niet gegarandeerd. Smeer de buitenkant van de processor in met een dunne laag warmtegeleidende pasta. Plaats vervolgens de processor in de socket.

Stap 4

Nu moet u een koellichaam op de processor installeren. Breng een dunne laag pasta aan op de binnenkant van het koellichaam en leun tegen de processor. Schroef deze vervolgens op de houder. Sommige radiatoren hebben een vergrendeling. Klik in dit geval gewoon de bloembladen op hun plaats.

Stap 5

Installeer een koeler op de radiator. Nadat je hem op de radiator hebt geschroefd, steek je de koelerchip in de connector op het moederbord. Installeer andere koelers op dezelfde manier. De ene koeler moet zich op de bovenwand van de behuizing bevinden, de andere aan de achterkant.

Stap 6

Plaats de videokaart in de PCI-Express-sleuf. Zet het vast met een schroef. Installeer de harde schijf en het schijfstation op een speciale plank. Zet ze vast met schroeven. Sluit de juiste voedingskabels aan op deze apparaten. Sluit de schijf aan op het moederbord met behulp van een lintkabel. Er is een vergelijkbare kabel (SATA) voor de harde schijf. Installeer daarna de RAM-sticks.

Stap 7

Controleer na montage nogmaals of de apparaten van de systeemeenheid goed vastzitten. Sluit de computerkap.

Aanbevolen: