Hoe Een Computersysteemeenheid Te Monteren

Inhoudsopgave:

Hoe Een Computersysteemeenheid Te Monteren
Hoe Een Computersysteemeenheid Te Monteren

Video: Hoe Een Computersysteemeenheid Te Monteren

Video: Hoe Een Computersysteemeenheid Te Monteren
Video: systeemeenheid incl uitleg 2024, Mei
Anonim

Het kiezen en kopen van een computer is een zeer belangrijke en verantwoorde stap. Maar weinig mensen weten dat als u weet hoe u zelfstandig een computersysteemeenheid kunt monteren, u tot 30% kunt besparen. Het feit is dat de totale kosten van afzonderlijke computeronderdelen aanzienlijk verschillen van de kosten van een voltooide systeemeenheid.

Hoe een computersysteemeenheid te monteren
Hoe een computersysteemeenheid te monteren

Noodzakelijk

  • kruiskopschroevendraaiers
  • thermisch vet

instructies:

Stap 1

Er moet meteen worden opgemerkt dat u voor zelfmontage van de systeemeenheid een set gereedschappen nodig hebt bestaande uit kruiskopschroevendraaiers van verschillende groottes en koelpasta. Het is noodzakelijk om te beginnen met het monteren van de systeemeenheid door het moederbord in de behuizing te installeren.

Stap 2

Plaats het moederbord in de behuizing van de systeemeenheid, zodat de connectoren van de USB-poorten op één lijn liggen met de gaten in de behuizing. Zet hem vast door een paar schroeven in de speciale sleuven te schroeven.

Stap 3

Pak de processor voorzichtig uit. Raak zijn "antennes" niet met uw handen aan. Installeer de processor in een speciale socket op het moederbord zodat het risico op de processor overeenkomt met het risico in de socket.

Stap 4

Sluit de klep die de processor tegen het moederbord houdt. Breng een kleine hoeveelheid koelpasta aan op de bovenkant van de processor. Installeer het koellichaam met ventilator in de speciale sleuven. Beweeg het koellichaam een beetje om de koelpasta te verdelen voordat het definitief uithardt. Sluit de voedingskabel van de koeler aan op het moederbord.

Stap 5

Installeer de videoadapter in de daarvoor bestemde sleuf. Hoogstwaarschijnlijk zullen dit PCI- of AGP-slots zijn. Verwijder indien nodig de strip aan de achterkant van het apparaat.

Stap 6

Sluit het RAM-geheugen aan op het moederbord. Plaats hiervoor de geheugenstrips in de daarvoor bestemde sleuven. Let bij het installeren op de aanwezigheid van groeven in de sok.

Stap 7

Als het moederbord geen ingebouwde geluidskaart heeft, installeer dan een aparte analoog ervan in het PCI- of PIC-express-slot.

Stap 8

Installeer de harde schijf en schijf. Voor het eerste apparaat zijn er speciale plaatsen in het onderste voorste deel van de behuizing en voor het dvd-station in het bovenste.

Stap 9

Installeer de voeding. Bevestig deze aan de achterkant van de systeemeenheid. Hiervoor zijn meestal 4 schroeven nodig. Sluit de voeding aan op het moederbord. Om dit te doen, moet u twee connectoren op de aansluitingen erop aansluiten: vier en twintig kanalen.

Stap 10

Sluit de stroom- en datakabels aan op de harde schijf en het diskettestation. Mogelijke connectoropties: IDE en SATA.

Aanbevolen: