Hoe Twee Schijven Te Monteren

Inhoudsopgave:

Hoe Twee Schijven Te Monteren
Hoe Twee Schijven Te Monteren

Video: Hoe Twee Schijven Te Monteren

Video: Hoe Twee Schijven Te Monteren
Video: Hoe verwissel je de schijf van een haakse slijper? 2024, April
Anonim

Om verschillende toepassingen op optische schijven (cd of dvd) uit te voeren, worden vaak emulators gebruikt. Ze zijn in staat om de illusie te wekken gegevens van een optische drive voor het besturingssysteem te lezen, terwijl de lezing in feite afkomstig is van een speciaal bestand dat de "image" van de gesimuleerde schijf wordt genoemd. Soms is het nodig om twee van dergelijke afbeeldingen tegelijkertijd te monteren.

Hoe twee schijven te monteren
Hoe twee schijven te monteren

instructies:

Stap 1

Installeer een emulatorprogramma waarmee u met meerdere virtuele optische stations tegelijk kunt werken. Als uw systeem nog niet over een dergelijk programma beschikt, kunt u de Daemon Tools Lite-toepassing downloaden van de website van de fabrikant - dit is een gratis versie van de emulator, die niettemin tot vier schijfkopieën tegelijk kan aankoppelen. Dit programma heeft zichzelf goed bewezen en heeft een eenvoudige en intuïtieve interface in het Russisch. Directe link naar de downloadpagina van de Russischtalige versie

Stap 2

Klik met de rechtermuisknop op het Daemon Tools Lite-pictogram in het systeemvak van de taakbalk (lade) nadat de applicatie is geïnstalleerd en actief is. Ga in het contextmenu dat na deze klik wordt geopend naar de sectie met de titel Virtuele cd / dvd-rom. De standaardinstellingen vertellen de emulator om slechts één virtuele optische medialezer te maken, dus er zullen slechts twee subsecties zijn met de namen "Drive 0: geen gegevens" en "Het aantal stations instellen" - selecteer de tweede. Klik in deze subsectie op het item "2 schijven" en de emulator zal een tweede virtuele lezer maken. Het duurt een paar seconden, gedurende welke het programma een afbeelding op het scherm zal weergeven met het opschrift "Updating virtual images". Het verdwijnen ervan betekent dat u kunt beginnen met het monteren van schijfkopieën.

Stap 3

Klik nogmaals met de rechtermuisknop op het programmapictogram en open opnieuw het gedeelte Virtuele cd / dvd-rom in het contextmenu. Ga naar de subsectie "Drive 0: geen gegevens" en selecteer "Mount image" om een dialoogvenster te openen voor het vinden van een bestand met de gewenste schijfimage. Als u op de knop "Openen" klikt, wordt de koppelingsprocedure gestart. Herhaal vervolgens deze stap voor de tweede schijfkopie met behulp van de subsectie met de naam "Drive 1: geen gegevens" in het contextmenu.

Aanbevolen: