De Schermfrequentie Wijzigen

Inhoudsopgave:

De Schermfrequentie Wijzigen
De Schermfrequentie Wijzigen

Video: De Schermfrequentie Wijzigen

Video: De Schermfrequentie Wijzigen
Video: EMANET 210. Tráiler del episodio - ¡Siempre estaré contigo! 2024, Mei
Anonim

Het gemak van het werken met een computer hangt grotendeels af van de verversingssnelheid van het beeld op het beeldscherm. Helaas besteden systeembeheerders zelden aandacht aan dergelijke "kleinigheden", in de overtuiging dat iedereen de schermfrequentie onafhankelijk zou moeten kunnen wijzigen. In feite is het kiezen van de meest geschikte schermfrequentie niet zo moeilijk.

Selectie schermfrequentie
Selectie schermfrequentie

Noodzakelijk

Computer

instructies:

Stap 1

De schermfrequentie aanpassen voor Windows 7.

Verplaats de cursor naar een willekeurig vrij gedeelte van het scherm, druk op de rechtermuisknop. Het contextmenu van het scherm wordt geopend. Zoek daarin het opschrift "Schermresolutie", beweeg de cursor over dit opschrift en druk op de linkermuisknop. Het venster "Schermresolutie" wordt geopend.

Stap 2

Zoek in de rechterbenedenhoek van dit venster het opschrift "Geavanceerde opties". Beweeg de cursor erover, druk op de linkermuisknop. Het venster "Monitoreigenschappen" wordt geopend. Beweeg de cursor boven aan dit venster over het tabblad "Monitor" en druk op de linkermuisknop. Klik op het tabblad Monitorinstellingen. Op dit tabblad in het midden staat een inscriptie "Schermverversingssnelheid", direct daaronder is een vervolgkeuzemenu met een digitale waarde van de huidige schermverversingssnelheid.

Stap 3

Voordat u de vernieuwingsfrequentie wijzigt, moet u het vakje links van "Modus verbergen die de monitor niet kan gebruiken" aanvinken, anders kunt u uw monitor beschadigen. Om de schermverversingsfrequentie te wijzigen, beweegt u de cursor over de driehoekige pijl rechts van de huidige schermvernieuwingsfrequentie en drukt u op de linkermuisknop. Er verschijnt een vervolgkeuzemenu met numerieke waarden voor de verversingsfrequenties van het scherm. Plaats de cursor op de gewenste vernieuwingsfrequentie en druk op de linkermuisknop. Druk vervolgens op de knop "Toepassen" (rechtsonder in het venster) door de cursor erop te plaatsen en op de linkermuisknop te drukken. Het scherm wordt 1-2 seconden gedimd (het proces van het wijzigen van de vernieuwingsfrequentie is bezig), waarna een bevestigingsvenster verschijnt met het opschrift "Wilt u deze parameters opslaan?". Klik op "Ja" om op te slaan of op "Nee" om de nieuwe vernieuwingsfrequentie te annuleren. Als u de nieuwe vernieuwingsfrequentie niet hebt bevestigd en geannuleerd (niet op de "Ja"-knop of de "Nee"-knop hebt gedrukt), keert het display na 15 seconden terug naar de vorige parameters. Klik vervolgens (verplaats de cursor en druk op de linkermuisknop) 2 keer op de knop "Ok".

Stap 4

De schermfrequentie aanpassen voor Windows XP

Verplaats de cursor naar een willekeurig vrij gedeelte van het scherm en druk op de rechtermuisknop. Het contextmenu van het scherm wordt geopend, met onderaan het opschrift "Eigenschappen". Beweeg de cursor erover en druk op de linkermuisknop. Het venster "Eigenschappen: Weergave" wordt geopend.

Stap 5

Plaats de muisaanwijzer boven aan het venster Eigenschappen voor beeldscherm op het tabblad Instellingen. In het tabblad dat wordt geopend, beweegt u de cursor over het opschrift "Geavanceerd" (rechtsonder in het venster). Druk vervolgens op de linkermuisknop - het venster "Eigenschappen: Monitor Connector Module" wordt geopend. Beweeg de cursor over het tabblad "Monitor" en druk op de linkermuisknop - het tabblad "Monitor" verschijnt. Voer verdere acties uit op dezelfde manier als in stap 3.

Aanbevolen: