Systeeminformatie Bekijken

Inhoudsopgave:

Systeeminformatie Bekijken
Systeeminformatie Bekijken

Video: Systeeminformatie Bekijken

Video: Systeeminformatie Bekijken
Video: View System Information with inxi 2024, Mei
Anonim

Bijna elke computerbezitter moet van tijd tot tijd informatie over het systeem krijgen - in ieder geval om te begrijpen of het mogelijk is om nieuw speelgoed of een krachtige grafische editor te installeren. U kunt de configuratie van uw computer op verschillende manieren achterhalen.

Systeeminformatie bekijken
Systeeminformatie bekijken

instructies:

Stap 1

U kunt informatie over de hardware krijgen in het BIOS-menu (Basic In-Out System). Wacht na het inschakelen van de computer tot het bericht "Press Delete to SETUP" op de onderste regel van het scherm verschijnt. In plaats van Delete kan er een andere sleutel zijn: F10 of F2. Klik Het. Selecteer achtereenvolgens de menu-items - op deze manier ontdekt u alle kenmerken van de componenten van uw computer. De status Inschakelen betekent dat het apparaat is ingeschakeld en in gebruik is, Uitschakelen betekent dat het is uitgeschakeld.

Stap 2

Nadat Windows is opgestart, klikt u met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer" en selecteert u de optie "Eigenschappen". Het tabblad Algemeen van het venster Systeemeigenschappen biedt informatie over het besturingssysteem, de eigenaar van de computer, het type processor en de hoeveelheid RAM.

Stap 3

Klik op het tabblad Hardware op Apparaatbeheer. Er verschijnt een venster met een lijst met apparaten die op de computer zijn geïnstalleerd. Als er een plus is in het vak links van de apparaatnaam, dan is dit een vervolgkeuzelijst. Open het en dubbelklik op een item uit de lijst. Ga in het eigenschappenvenster naar het tabblad "Details" en vouw de lijst uit met de lijst met apparaatkenmerken. De hexadecimale notatie van de parameters verschijnt in het venster onder de lijst.

Stap 4

Software van derden, zoals Everest of SiSoft Sandra, kan worden gebruikt om systeeminformatie te verkrijgen. Deze programma's bepalen niet alleen de configuratie van de apparatuur, maar kunnen ook de diagnostiek uitvoeren. Hun oudere versies zijn gratis te downloaden op de website van de fabrikant. Start SiSoft Sandra-hulpprogramma. Dubbelklik op het pictogram Samenvatting als u een overzicht van het systeem wilt krijgen. Er verschijnt een bericht: “Er wordt informatie over uw computer verzameld. Beweeg uw muis niet en druk niet op het toetsenbord. Dit proces kan 1 tot 10 minuten duren , waarna volledige informatie over de staat van de computer wordt weergegeven. Als u informatie nodig heeft over de werking van afzonderlijke modules, selecteert u de bijbehorende pictogrammen.

Aanbevolen: