Routerinstellingen Bekijken

Inhoudsopgave:

Routerinstellingen Bekijken
Routerinstellingen Bekijken

Video: Routerinstellingen Bekijken

Video: How to access your routers menus find out the ip adress and user name and passwords 2022, December
Anonim

Bij het opzetten van een lokaal netwerk waarin meerdere apparaten tegelijkertijd toegang krijgen tot internet, is het beter om een ​​router of router te gebruiken. We hebben het natuurlijk over een wifi-router, als je er ook nog laptops op moet aansluiten.

Routerinstellingen bekijken
Routerinstellingen bekijken

Het is nodig

  • - Wifi router;
  • - netwerk kabel.

instructies:

Stap 1

Koop eerst een Wi-Fi-router die werkt met uw ISP. Controleer op een WAN- of DSL-connector op dit netwerkapparaat. Sluit de router aan op netstroom en zet hem aan.

Stap 2

Sluit desktopcomputers aan op de LAN-connectoren met behulp van netwerkkabels. Schakel een van deze computers in en start uw browser. Open de instructies voor de wifi-router en zoek daarin het standaard IP-adres van dit apparaat op. Geef de waarden op van de gebruikersnaam en het wachtwoord die moeten worden ingevoerd om toegang te krijgen tot de instellingen van de router.

Stap 3

Voer het IP-adres in het browserveld in, vul de velden Login en Password in. Configureer nu de werkingsmodus van de wifi-router. Open het WAN-menu. Stel de vereiste waarden van het type gegevensoverdrachtprotocol in, voer de gegevens in die nodig zijn voor autorisatie op de server van de provider en selecteer de werkingsmodus van de DHCP-functie. Sla de WAN-menu-instellingen op.

Stap 4

Open nu het menu Draadloze instellingen en configureer uw draadloze netwerk. Geef de naam op, selecteer een sterk type gegevenscodering. Specificeer indien nodig het specifieke type radiosignaal.

Stap 5

Ga nu naar geavanceerde instellingen. Activeer de Firewall- en NAT-functies. Open de routeringstabel en wijzig indien nodig routes voor sommige poorten. Gewoonlijk wordt de Routetabel alleen onafhankelijk geconfigureerd wanneer het nodig is om niet alleen toegang te bieden tot internet, maar ook tot de intranetbronnen van uw provider.

Stap 6

Sla alle wijzigingen op in de instellingen van de wifi-router. Start dit apparaat opnieuw op. Wacht tot de router verbinding heeft gemaakt met internet. Schakel nu uw mobiele computers in en verbind ze met de gemaakte hotspot. Zorg ervoor dat beide typen netwerken internettoegang hebben. Controleer de mogelijkheid om informatie tussen netwerken uit te wisselen.

Populair per onderwerp