Geschiedenis Bekijken Op Een Computer

Inhoudsopgave:

Geschiedenis Bekijken Op Een Computer
Geschiedenis Bekijken Op Een Computer

Video: Geschiedenis Bekijken Op Een Computer

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Andere tijden - Geschiedenis van de PC (2003) 2023, Februari
Anonim

Soms is het nodig om erachter te komen wat de gebruiker op de computer doet. Dit kan op verschillende manieren. Het hangt er allemaal van af of je geïnteresseerd bent in alles, of in een aantal specifieke acties (pagina's waarnaar hij op internet gaat, correspondentie op ICQ of het starten van bepaalde programma's).

Geschiedenis bekijken op een computer
Geschiedenis bekijken op een computer

Het is nodig

  • • keylogger;
  • • Punto-switcher;
  • • programma voor gegevensherstel.

instructies:

Stap 1

De gemakkelijkste en zekerste manier om alles te weten te komen wat er op de computer gebeurt, is door een keylogger te installeren. Dit is een programma dat alle acties monitort (inclusief correspondentie in alle clients) en zelfs screenshots maakt met gespecificeerde tijdsintervallen. Hiervoor moet u het programma op uw computer installeren. Stel in de instellingen de nodige parameters in, verberg het voor de gebruiker en bescherm het met een wachtwoord (zelfs als ze de installatie ontdekken, kunnen ze deze niet verwijderen of blokkeren). Meestal worden keyloggers betaald.

Stap 2

Als u de verwijderde geschiedenis in de browser moet vinden, kunt u dit op de volgende manier doen. Installeer een van de software voor gegevensherstel, bijvoorbeeld DiscDigger, Recuva, Handy Recovery of Easy File Undelete, start het vervolgens en zoek het bestand Places.sqlite. Dit is de verwijderde browsergeschiedenis.

Stap 3

Als u de geschiedenis van correspondentie in verschillende clients (ISQ, Qip, Skype, etc.) wilt achterhalen, zoek dan de map van het gewenste programma (meestal bevindt deze zich in de map Program Files). Daarin moet u de map Geschiedenis vinden en de hele geschiedenis lezen. Maar dit is alleen mogelijk als de gebruiker het niet verwijdert.

Stap 4

Als u wilt weten welke programma's op de computer zijn gestart, dan kan dat heel eenvoudig. Ga naar station C, selecteer de map WINDOWS en vervolgens de map Prefetch. Hier wordt de geschiedenis van alle geopende programma's weergegeven. De map is niet verborgen.

Stap 5

U kunt Punto Switcher gebruiken om de geschiedenis te bekijken van alle getypte tekens die op uw computer zijn ingevoerd. Dit programma schakelt automatisch de lay-out van Russisch naar Engels, afhankelijk van wat de gebruiker schrijft. Dit programma heeft ook een handige functie: een dagboek bijhouden. Alle getypte karakters worden daar geschreven (in alle programma's). U kunt een wachtwoord instellen op het dagboek, alleen u kunt het bekijken. Het moet periodiek worden schoongemaakt.

Stap 6

Om de gewenste pagina in de browser te vinden, moet u de volgende stappen uitvoeren. Start eerst de browser zelf. Ga vervolgens naar het menu Extra of Opties (afhankelijk van het type browser) en open het item Geschiedenis. Hier ziet u ofwel alle mappen met de aanduiding van dagen en weken, ofwel de hele geschiedenis in chronologische volgorde van de meest recente naar de vroegste. Ook de data, de dag van de week en het exacte tijdstip van bezoek worden hier aangegeven. Als u de hele lijst op een rij doorloopt, vindt u de gewenste pagina. En als u de datum van uw bezoek herinnert, kunt u direct naar de gewenste pagina gaan. De geschiedenis in de Mozilla Firefox-browser wordt het "Journaal" genoemd. Het bevindt zich direct in het hoofdmenu van deze browser. In de Opera-browser heet het tabblad "Geschiedenis". Wanneer u deze bekijkt, kunt u de handige zoekfunctie gebruiken. In de Google Chrome-browser kunt u uw browsegeschiedenis bekijken in het menu-item "Geschiedenis en recente tabbladen".

Stap 7

Als de gebruiker geïnteresseerd is in het handhaven van de privacy van het surfen op internet, kan hij het opslaan van de browsegeschiedenis uitschakelen in de browserinstellingen. Als u de geschiedenis van een enkel bezoek aan de site voor andere mensen wilt verbergen, is de eenvoudigste manier om het item Privé browsen in het menu Bestand van uw browser aan te vinken voordat u door deze site gaat bladeren. In dit geval wordt de site niet weergegeven in de browsegeschiedenis.

Stap 8

Om de geschiedenis van het werken met documenten in toepassingen te bekijken, kunt u verschillende methoden gebruiken. Dit is alleen mogelijk als het opslaan van de open geschiedenis van het bestand niet is uitgeschakeld. Veel toepassingen, bijvoorbeeld tekst- en grafische editors, slaan de geschiedenis van het werken met documenten op.Meestal vindt u helemaal onderaan het menu Bestand een lijst met de meest recent opgeslagen documenten. Het aantal opgeslagen open bestanden kan worden geconfigureerd in de programmaopties met behulp van de systeemmogelijkheden van de computer. Open hiervoor het menu Start en ga naar Recente documenten. Daar vindt u een lijst met bestanden waaraan de afgelopen dagen is gewerkt, behalve in gevallen waarin het opslaan van geschiedenis niet is ingesteld in de instellingen van het menu Start.

Stap 9

Windows heeft een speciaal logboek waarin de volledige geschiedenis van het werk op de computer wordt opgeslagen. Daar kun je zien wanneer de pc is in- en uitgeschakeld, welke updates zijn geïnstalleerd en wanneer, crashgeschiedenissen vinden, enzovoort. Om in dit logboek te komen, moet u het Configuratiescherm openen, daarin naar de map Systeembeheer gaan en daar 2 keer op de snelkoppeling Event Viewer klikken. Hiermee gaat u naar het pc-geschiedenislogboek, waar u de items kunt vinden waarin u geïnteresseerd bent.

Stap 10

Als uw besturingssysteem geen optie biedt om alle gebeurtenissen te bekijken, kunt u hiervoor software van derden installeren (bijvoorbeeld History Viewer).

Stap 11

Als u wilt bepalen welke acties tijdens uw afwezigheid op uw pc worden uitgevoerd, kunt u speciale software installeren om de activiteit op uw computer te controleren. Dergelijke programma's worden bijvoorbeeld gebruikt door werkgevers om het werkproces van uitvoerders te sturen. Deze trackerprogramma's houden de tijd die op het werk wordt doorgebracht bij. Sommigen van hen sturen een screenshot van het bureaublad naar de klant. Toezicht kan ook nodig zijn voor ouders die willen weten wat hun kind aan het doen was op de computer, hoeveel tijd hij aan zijn studie besteedde, hoeveel spelletjes en sociale netwerken hij speelde, welke sites hij bezocht.

Populair per onderwerp