Gegevens Over Het Netwerk Overbrengen

Inhoudsopgave:

Gegevens Over Het Netwerk Overbrengen
Gegevens Over Het Netwerk Overbrengen

Video: Gegevens Over Het Netwerk Overbrengen

Video: Gegevens Over Het Netwerk Overbrengen
Video: Nieuwe Android-smartphone? Bestanden overzetten doe je zo 2024, Mei
Anonim

Er zijn veel verschillende manieren om informatie over te dragen tussen desktopcomputers en mobiele computers. Als het gaat om een lokaal kantoornetwerk, is het veel gemakkelijker om instellingen voor het delen van bronnen eenmalig te configureren, zodat gebruikers snel toegang hebben tot de informatie die ze nodig hebben.

Gegevens over het netwerk overbrengen
Gegevens over het netwerk overbrengen

instructies:

Stap 1

Schakel een van de computers in het lokale netwerk in. Open het Configuratiescherm en ga naar het submenu Systeem en beveiliging. Klik op de link "Windows Firewall" en activeer deze service. Om dit te doen, klikt u eenvoudig op de knop Aanbevolen instellingen gebruiken.

Stap 2

Maak een openbare map op deze computer. Open het menu Deze computer. Navigeer naar de inhoud van de lokale schijf D. Klik met de rechtermuisknop in het vrije gedeelte van het venster en beweeg de cursor over het veld "Maken". Selecteer in het geopende venster het item "Map".

Stap 3

Voer de naam van de nieuwe map in en druk op Enter. Open de eigenschappen van de map die u zojuist hebt gemaakt. Selecteer nu het tabblad Toegang en klik op de knop Geavanceerde instellingen.

Stap 4

Vink het vakje aan naast Deze map delen. Ga naar het menu "Machtigingen" door op de knop met dezelfde naam te klikken. Selecteer de categorie "Alle" met de linkermuisknop en activeer de optie "Volledig beheer" voor de categorie "Toestaan".

Stap 5

Klik meerdere keren op de knop Toepassen om de instellingen voor de openbare map op te slaan. Open nu de lijst met actieve netwerkverbindingen.

Stap 6

Klik met de rechtermuisknop op het lokale netwerkpictogram. Selecteer "Status". Klik in het menu dat verschijnt op de knop "Details". Zoek naar het veld IPv4-adres en noteer de waarde voor het IP-adres van deze computer.

Stap 7

Schakel een andere netwerkcomputer in. Nadat het besturingssysteem is opgestart, drukt u op de toetscombinatie Win + R. Voer de tekenreeks / 192.168.0.100 in het nieuwe veld in. De cijfers vertegenwoordigen de waarde van het IP-adres van de eerste pc.

Stap 8

Wacht tot de lijst met openbare mappen van de geselecteerde computer wordt geopend. Open de nieuw geconfigureerde map en kopieer de gewenste bestanden. Als u informatie van de eerste pc naar de tweede wilt overbrengen, verplaatst u de bestanden naar een openbare map. Maak opnieuw verbinding met de eerste computer en download de vereiste bestanden.

Aanbevolen: