Een Proces Herstarten

Inhoudsopgave:

Een Proces Herstarten
Een Proces Herstarten

Video: Een Proces Herstarten

Video: Een Proces Herstarten
Video: Restart Windows Explorer.exe Process in Windows 11 2024, Mei
Anonim

Een running computer heeft veel processen tegelijkertijd draaien. De meeste werken onmerkbaar voor de gebruiker en worden uiterlijk op geen enkele manier op het scherm weergegeven. Maar bij het instellen van een computer of het zoeken naar de redenen voor de onjuiste werking van het besturingssysteem, wordt de gebruiker soms geconfronteerd met de noodzaak om een proces te stoppen of opnieuw te starten.

Een proces herstarten
Een proces herstarten

instructies:

Stap 1

Alle actieve processen zijn onderverdeeld in processen die automatisch worden gestart bij het opstarten van het systeem en die worden gestart wanneer de gebruiker op de snelkoppeling van een bepaald programma klikt. De eerste zijn op hun beurt onderverdeeld in systeemprocessen, die nodig zijn voor de werking van het besturingssysteem, en processen van gebruikersprogramma's waarvoor de autorun-optie is geïnstalleerd.

Stap 2

Om een proces te stoppen, moet u de naam weten. Open de opdrachtregel: "Start - Alle programma's - Accessoires - Opdrachtprompt". Voer de opdracht takenlijst in en druk op Enter. U ziet een lijst met processen die op het systeem worden uitgevoerd. Als u de procesnaam niet bij naam kunt identificeren, gebruikt u het Everest-programma. Met zijn hulp ontvangt u alle informatie over uw computer, inclusief gegevens over lopende processen en paden naar uitvoerbare bestanden.

Stap 3

Er zijn verschillende manieren om het proces te stoppen. De gemakkelijkste is via de "Taakbeheer" (Ctrl + alt="Image" + Del). Selecteer degene die u wilt stoppen in de lijst met processen en klik er met de rechtermuisknop op. Selecteer Proces beëindigen in het contextmenu dat wordt geopend. Onthoud dat u kritieke systeemprocessen niet kunt stoppen, het besturingssysteem staat dit niet toe.

Stap 4

Je kunt het proces ook stoppen vanaf de opdrachtregel, voer hiervoor het commando taskkill / pid 1234 / f in en druk op Enter. Voer in plaats van "1234" de proces-ID (PID) in, kijk ernaar in de laatste kolom van de lijst die wordt weergegeven door het tasklist-commando. De parameter f in de opdracht specificeert de geforceerde beëindiging van het proces. Typ taskkill /? om alle opties voor het gebruik van de opdracht taskkill te zien. en druk op Enter.

Stap 5

Als u een actieve service wilt stoppen, opent u: "Start - Configuratiescherm - Systeembeheer - Services". Zoek de gewenste service en dubbelklik erop. Klik in het geopende venster op de knop "Stop", de service wordt gestopt. Vervolgens kunt u de lancering uitschakelen door de optie Uitschakelen te kiezen in het menu Opstarttype.

Stap 6

Nadat u de service hebt gestopt, kunt u deze opnieuw starten door op de knop "Start" te klikken. De knop is zichtbaar als Auto of Handmatig is geselecteerd in het menu Opstarttype. Als Uitgeschakeld is geselecteerd, is de knop uitgeschakeld.

Stap 7

Als u een proces wilt starten dat geen service is en daarom niet in de lijst met services voorkomt, zoekt u het uitvoerbare bestand en voert u het uit. Controleer het bestandspad in Everest voordat u het proces stopt. U kunt het proces ook starten vanaf de opdrachtregel - om bijvoorbeeld Kladblok te starten, typt u notepad.exe in de opdrachtregel en drukt u op Enter. Om de programma's die u hebt geïnstalleerd uit te voeren, moet u het volledige pad naar het uitvoerbare bestand invoeren.

Aanbevolen: