Hoe Automatisch Herstarten Van Windows XP Uit Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe Automatisch Herstarten Van Windows XP Uit Te Schakelen
Hoe Automatisch Herstarten Van Windows XP Uit Te Schakelen

Video: Hoe Automatisch Herstarten Van Windows XP Uit Te Schakelen

Video: Hoe Automatisch Herstarten Van Windows XP Uit Te Schakelen
Video: Как обновить Windows XP до Windows 10! 2024, April
Anonim

Automatisch opnieuw opstarten is op zich geen slechte zaak. Het systeem, dat niet goed begon te werken, zorgt ervoor dat de pc opnieuw opstart, waarna deze normaal werkt. Maar als de pc na bepaalde acties plotseling constant opnieuw opstart, moet u de foutenlogboeken bekijken en hiervoor moet u de automatische herstart uitschakelen.

Hoe automatisch herstarten van Windows XP uit te schakelen
Hoe automatisch herstarten van Windows XP uit te schakelen

instructies:

Stap 1

Klik op het pictogram "Deze computer" op het bureaublad of in het Verkenner-menu, klik met de rechtermuisknop en selecteer de regel "Eigenschappen" in het menu dat verschijnt. Er verschijnt een venster waarin u het tabblad "Systeemeigenschappen" moet openen en daar een knop met het label "Geavanceerd" moet vinden. Ga via het item "Downloaden en herstellen" naar de parameters waaraan u moet werken.

Stap 2

Het venster met parameters biedt de mogelijkheid om zelfherstart van de pc uit te schakelen. Om dit te doen, hoeft u alleen het selectievakje naast het item "Automatische herstart uitvoeren" uit te schakelen en op OK te klikken. Na het opnieuw opstarten van de computer worden de wijzigingen van kracht en in het geval van een OS-fout zal een BSoD zichtbaar zijn met een code die de oorzaak van de storing ontcijfert.

Stap 3

De tweede methode om zelf-reboot uit te schakelen is door het register aan te passen. Druk op Win + R of op het item "Uitvoeren" in Start. Typ regedit in het venster dat verschijnt. Nu moet je naar SYSTEM / CurrentControlSet / Control / CrashControl gaan in de HKEY_LOCAL_MACHINE branch. Daar vindt u een AutoReboot-bestand dat op nul moet worden gezet. Hiermee wordt automatisch opnieuw opstarten uitgeschakeld.

Stap 4

Er is een manier om BSoD-informatie te schrijven zonder het opnieuw opstarten uit te schakelen. Ga met behulp van het regedit-hulpprogramma naar dezelfde SYSTEM / CurrentControlSet / Control / CrashControl van de HKEY_LOCAL_MACHINE-tak en verander de CrashDumpEnabled-waarde in 3. Nu zal de pc mini-dumps opnemen die kunnen worden bekeken na een noodherstart.

Aanbevolen: