Een Computer Op Afstand Herstarten

Inhoudsopgave:

Een Computer Op Afstand Herstarten
Een Computer Op Afstand Herstarten

Video: Een Computer Op Afstand Herstarten

Video: How to Fix Windows 10 Startup Error Issue | Your PC Ran Into a Problem and Needs to Restart 2022, December
Anonim

Met het Windows-besturingssysteem kunt u met computers op afstand werken, waardoor u deze kunt beheren of gebruikers op afstand kunt helpen. Tijdens het beheer van computers op afstand is het in de regel noodzakelijk om ze van tijd tot tijd opnieuw op te starten.

Een computer op afstand herstarten
Een computer op afstand herstarten

instructies:

Stap 1

Als u een programma voor extern beheer gebruikt waarmee u de cursor van een andere computer kunt besturen, wordt het opnieuw opstarten op de gebruikelijke manier uitgevoerd - klik op "Start", selecteer "Afsluiten" - "Opnieuw opstarten" in het menu. Daarna wordt de verbinding met de externe computer verbroken, deze wordt opnieuw opgestart.

Stap 2

Er is een optie om de externe computer opnieuw op te starten via de opdrachtregel - op voorwaarde dat u er toegang toe hebt. Gebruik de opdracht shutdown met de vereiste parameters om opnieuw te starten. Als u bijvoorbeeld shutdown -t 0 -r -f typt op de opdrachtregel en op Enter drukt, wordt de computer onmiddellijk opnieuw opgestart.

Stap 3

De opdrachtparameters hebben de volgende betekenis: -t - stelt de tijd in voor het afsluiten. In het bovenstaande voorbeeld is de tijd 0 seconden, dus de computer zal onmiddellijk opnieuw opstarten. Als u een andere tijd opgeeft, bijvoorbeeld 20 seconden, dan verschijnt er een venster op het scherm met de waarschuwing dat de computer na de opgegeven tijd opnieuw zal opstarten. De parameter -r (reboot) geeft aan dat er opnieuw wordt opgestart en niet wordt afgesloten. Gebruik de parameter -s om de computer af te sluiten. De volgende parameter is -f, deze zegt dat alle actieve applicaties worden gesloten zonder de gebruiker te waarschuwen.

Stap 4

U kunt elk extra bericht op het scherm weergeven door het als volgt tussen dubbele aanhalingstekens te plaatsen: shutdown -t -r 20 -c "Let op, de computer zal over 20 seconden opnieuw opstarten!". De parameter -c geeft in dit geval de aanwezigheid van een opmerking aan. Onthoud dat u bij het typen van een opdracht aanhalingstekens rechtstreeks in het opdrachtregelvenster moet invoeren en niet de zin die u tussen aanhalingstekens hebt gekopieerd, moet plakken.

Populair per onderwerp