Cisco Herstarten

Inhoudsopgave:

Cisco Herstarten
Cisco Herstarten

Video: Cisco Herstarten

Video: Cisco Herstarten
Video: Изящный перезапуск и / или непрерывная маршрутизация с переключением с отслеживанием состояния и непрерывной пересылкой 2024, April
Anonim

Om de beheerfuncties van Cisco-routers te implementeren, zijn er veel speciale opdrachten die bekend moeten zijn bij degenen die rechtstreeks met deze apparatuur te maken hebben. Om de router opnieuw op te starten, zijn speciale opdrachten beschikbaar, evenals speciale opties voor het configureren van deze actie.

Cisco herstarten
Cisco herstarten

Het is nodig

vaardigheden in het werken met serverapparatuur

instructies:

Stap 1

Om de Cisco-router op dit moment opnieuw op te starten, voert u de volgende opdracht in het beheermenu in: Router # reload. In het geval dat u de apparatuur na een bepaalde tijd opnieuw moet opstarten, maar u niet bij de computer kunt zijn, gebruikt u de opdracht Router # Reload in 5.

Stap 2

Gebruik ook de sneltoetsen naar het hoofdmenu van de Cisco-router. De toetsencombinatie Ctrl + A is bijvoorbeeld verantwoordelijk voor het verplaatsen van de cursor naar het begin van de regel, Ctrl + E - naar het einde, het indrukken van Up is verantwoordelijk voor toegang tot de laatste opdracht uit de geschiedenis, Down is voor toegang tot de volgende.

Stap 3

Om het vorige woord dat u hebt geschreven te wissen, drukt u op de combinatie Ctrl + W, om de hele regel te verwijderen, gebruikt u Ctrl + U. Om de configuratiemodus te verlaten, drukt u op de toetsencombinatie Ctrl + C, om de configuratie af te sluiten met de huidige opdracht, gebruikt u Ctrl + Z. Druk op Ctrl + Shift + 6 om lopende processen te stoppen.

Stap 4

Gebruik de opdracht Router # Show proc mem om de status van het RAM-geheugen te bekijken. Processorbelasting wordt op dezelfde manier bekeken - Router # Show proc cpu sort. Om de interface-instellingen te resetten, voert u Router (config) #default interface fa0 / 0 in.

Stap 5

Als er fouten optreden bij het openen van een ssh / telnet-sessie, wanneer de server vraagt om 30 seconden te wachten en de reset niet helpt, gebruik dan de toevoeging van de opdracht ip tcp synwait - time 5 aan de configuratie. Daarna heb je een wachttijd van 5 seconden.

Stap 6

Als u wilt zien welke items beschikbaar zijn voor foutopsporing, gebruikt u de opdracht debug en drukt u vervolgens op de Tab-toets. Om opdrachten uit te voeren voordat u deze invoert, typt u daarna het woord Doen. Voor Cisco zijn er veel verschillende commando's en instellingen, als je die onder de knie hebt, kun je met deze apparatuur werken als met een gewone thuiscomputer.

Aanbevolen: