Een Volumepartitie Maken Op Een Harde Schijf

Inhoudsopgave:

Een Volumepartitie Maken Op Een Harde Schijf
Een Volumepartitie Maken Op Een Harde Schijf

Video: Een Volumepartitie Maken Op Een Harde Schijf

Video: Een Volumepartitie Maken Op Een Harde Schijf
Video: Windows 10 Tutorial: Shrink, Partition, Extend Disk Volumes 2024, Mei
Anonim

Er kunnen verschillende technieken worden gebruikt om een harde schijf in meerdere partities te splitsen. Helaas hebben veel van hen extra hulpprogramma's nodig, maar soms kunt u zonder.

Een volumepartitie maken op een harde schijf
Een volumepartitie maken op een harde schijf

Noodzakelijk

Paragon partitiemanager

instructies:

Stap 1

Als u een nieuw volume op uw harde schijf moet maken terwijl u in een Windows-besturingssysteem werkt, download dan het programma Partition Manager. Installeer het en start uw computer opnieuw op, zodat het hulpprogramma de nodige informatie over de harde schijf kan verzamelen. Bereid nu uw harde schijf voor om een nieuwe partitie te maken.

Stap 2

Verwijder alle onnodige bestanden die veel ruimte in beslag nemen. Het punt is dat de nieuwe schijf wordt gemaakt vanuit de vrije ruimte van de bestaande partitie. Het is het beste om zoveel mogelijk onnodige informatie te verwijderen.

Stap 3

Start het Partition Manager-programma en open het menu "Wizards", waarvan het pictogram zich boven de werkbalk bevindt. Selecteer "Sectie maken". Verwar het niet met de functie "Quick Create Partition". Activeer in het geopende menu de functie "Modus voor geavanceerde gebruikers" door het vakje ernaast aan te vinken en klik op de knop "Volgende".

Stap 4

Geef de rand op van twee aangrenzende partities in het gebied waarvan het nieuwe volume wordt gemaakt. Klik volgende". Klik nu op de afbeelding van de bestaande partitie die moet worden gesplitst en stel de grootte van het nieuwe volume in. Activeer de functie "Maken als een logische partitie" door een vinkje te plaatsen naast het bijbehorende bijschrift. Klik volgende".

Stap 5

Selecteer de bestandssysteemindeling voor het nieuwe volume. Voer er een label voor in en klik op Volgende. Klik in het nieuwe venster op de knop "Voltooien" om de juistheid van de opgegeven instellingen te bevestigen. Open het tabblad "Wijzigingen" en klik op het item "Wijzigingen toepassen".

Stap 6

Als u de schijf moet partitioneren terwijl u een nieuw besturingssysteem installeert, wacht dan tot het partitieselectiemenu verschijnt (relevant voor de installatieprogramma's van Windows Seven en Vista). Klik op de knop "Disk Setup" en selecteer de partitie die u in twee delen wilt splitsen. Klik op de knop Verwijderen.

Stap 7

Selecteer het resulterende niet-toegewezen gebied en klik op de knop "Maken". Voer de parameters van het toekomstige volume in en klik op de knop "Toepassen". Maak op dezelfde manier een tweede lokale schijf aan. Uiteraard wordt de verwijderde partitie geformatteerd.

Aanbevolen: