Hoe Maak Je Twee Lokale Schijven

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Twee Lokale Schijven
Hoe Maak Je Twee Lokale Schijven

Video: Hoe Maak Je Twee Lokale Schijven

Video: Hoe Maak Je Twee Lokale Schijven
Video: Hoe om 'n PowerPoint te maak soos AJ. 2024, Maart
Anonim

Vaak moeten gebruikers de lokale computerschijf in twee virtuele schijfjes splitsen. Dit wordt voornamelijk gebruikt voor meer gedetailleerde en betrouwbare gegevensopslag.

Hoe maak je twee lokale schijven
Hoe maak je twee lokale schijven

Noodzakelijk

Computer, software, lokale schijf

instructies:

Stap 1

Om een schijf in twee virtuele schijven te splitsen, moet u opstarten vanaf een voorbereide opstartdiskette. Terwijl de DOS-prompt zoals A:> op het scherm verschijnt, moet u de opdracht fdisk C: typen en op ENTER drukken.

Stap 2

Voer het programma "fdisk" uit, dat altijd aanwezig is op de opstartdiskettes en is ontworpen om partities op harde schijven aan te maken. Op de vraag van het programma "Inclusief ondersteuning voor grote harde schijven?" het antwoord is ja.

Stap 3

Daarna verschijnt een eenvoudig werkmenu waarin u het gewenste item moet selecteren door het nummer in te voeren. Eerst moet je controleren welke partities zich op onze harde schijf bevinden. Deze handeling is vereist in gevallen waarin u een schijf gebruikt die in gebruik was. voordat u nieuwe partities op de schijf maakt, moet u alle oude verwijderen.

Stap 4

Selecteren - Toon informatie over bestaande partities. Elke handeling wordt bevestigd met de ENTER-toets en keert terug naar het menu met de ESC-toets. Als u partities moet verwijderen, verwijder dan eerst de logische stations in de DOS-partitie en vervolgens de DOS-partitie zelf, en pas daarna - de hoofd-DOS-partitie. Voor al deze bewerkingen zijn er overeenkomstige items in het werkmenu en elk aangeklikt item opent zijn eigen menu.

Stap 5

De volgende stap is het maken van nieuwe secties. Begin altijd met het maken van een hoofd- / hoofdsectie, d.w.z. het gedeelte waar het besturingssysteem zich zal bevinden. Om dit te doen, selecteert u in het beginmenu de regel "Maak de hoofd-DOS-partitie". Stel vervolgens de grootte van de ruimte in MB in, maak de partitie actief, d.w.z. systemisch.

Stap 6

Daarna, wanneer alle bewerkingen zijn voltooid, start u uw computer opnieuw op. Het maken van meerdere schijven is niet zo'n moeilijke operatie. U kunt vijf of zes schijven maken. Houd er rekening mee dat al het geheugen van de lokale schijf wordt gedeeld door het geheugen van de virtuele schijven.

Aanbevolen: