Hoe Lokale Schijven Te Partitioneren

Inhoudsopgave:

Hoe Lokale Schijven Te Partitioneren
Hoe Lokale Schijven Te Partitioneren

Video: Hoe Lokale Schijven Te Partitioneren

Video: Hoe Lokale Schijven Te Partitioneren
Video: HOE MAAK IK EEN PARTITIE? 2024, April
Anonim

Sinds kort verschijnen er grote harde schijven (van 200 GB tot terabyte). Tegenwoordig is het niet langer verrassend om een opslagapparaat van één terabyte te hebben. Daarom is nu de vraag gerezen om de harde schijf in verschillende partities te verdelen, wat zorgt voor een snelle controle en hoogwaardige defragmentatie. Bovendien maakt de aanwezigheid van meerdere partities op één harde schijf het mogelijk om de belasting van de hele schijf als geheel te verminderen.

Hoe lokale schijven te partitioneren
Hoe lokale schijven te partitioneren

Noodzakelijk

Partition Magic-software

instructies:

Stap 1

Gebruik Partition Magic om uw harde schijf te partitioneren. Wanneer u het gebruikt, kunt u de schijf in verschillende delen verdelen, waarbij u de MS-DOS-modus vermijdt. Voer het programma uit. Als uw systeem slechts één schijf heeft die moet worden gepartitioneerd, klik er dan met de rechtermuisknop op - selecteer "Taken" - "Maak een nieuwe partitie".

Stap 2

Er verschijnt een nieuw venster voor u - klik op de knop "Volgende".

Stap 3

Selecteer "Na C:" (aanbevolen) - klik op "Volgende".

Stap 4

Selecteer "Partitie-eigenschappen" - stel de partitie van de gemaakte schijf in.

Stap 5

Selecteer "Maken als …" - "Logisch (aanbevolen)" - selecteer het bestandssysteem (bij voorkeur NTFS) - wijs een stationsletter toe - klik op de knop "Volgende".

Stap 6

Klik op de knop Voltooien - klik vervolgens op de knop Toepassen.

Stap 7

Na het sluiten van dit venster geeft het programma aan dat u opnieuw moet opstarten.

Stap 8

Tijdens het herstartproces begint de harde schijf zich in partities te verdelen. Deze bewerking kan veel tijd in beslag nemen als de harde schijf groot is. Een andere factor in de langetermijnprestaties van de operatie kan de aanwezigheid van informatie op de harde schijf zijn.

Stap 9

Nadat u de partitiebewerking van de harde schijf hebt uitgevoerd en de computer hebt opgestart, controleert u de harde schijf op fouten en defragmenteert u deze.

Aanbevolen: