Hoe HDD Te Partitioneren In Lokale Schijven

Inhoudsopgave:

Hoe HDD Te Partitioneren In Lokale Schijven
Hoe HDD Te Partitioneren In Lokale Schijven

Video: Hoe HDD Te Partitioneren In Lokale Schijven

Video: Hoe HDD Te Partitioneren In Lokale Schijven
Video: (Dutch) Partities beheren, formatteren, en hernoemen in Windows 7, 8, 8.1 en 10 2024, April
Anonim

De meeste gebruikers partitioneren de harde schijf niet wanneer ze het besturingssysteem voor de eerste keer op een computer installeren. Dit is een vergissing, want als het systeem wordt aangevallen door virussoftware, moet de HDD worden geformatteerd en worden alle belangrijke bestanden verwijderd. Bovendien maakt partitionering in lokale schijven het gemakkelijker om gegevens te vinden en de systeemprestaties te verbeteren.

Hoe HDD te partitioneren in lokale schijven
Hoe HDD te partitioneren in lokale schijven

instructies:

Stap 1

Er zijn veel manieren om uw harde schijf te partitioneren, van speciale programma's tot installatieschijven. Vervolgens zullen we de eenvoudigste manier bekijken - met behulp van de standaardtools van het Windows-besturingssysteem zelf. Defragmenteer de schijf (optioneel) voordat u de bewerking start. Open vervolgens het menu "Start" door met de linkermuisknop op het pictogram te klikken en typ in het zoekvak "Computerbeheer". Er verschijnt een venster, aan de linkerkant waarvan "Schijfbeheer" wordt geopend.

Stap 2

Beweeg de cursor over de harde schijf en open het contextmenu door met de rechtermuisknop te klikken. Selecteer nu het item "Shrink volume …" uit de lijst. Nadat het proces is voltooid, bepaalt u de grootte van de schijfruimte voor het nieuwe volume met behulp van het veld "Comprimeerbare ruimte". Om te voorkomen dat de HDD snel vol raakt, specificeert u het volume van de toekomstige schijf iets minder dan het beschikbare volume voor compressie. Klik vervolgens op de knop "Comprimeren".

Stap 3

Klik met de rechtermuisknop op de niet-toegewezen ruimte en selecteer Eenvoudig volume maken. Klik in het eerste dialoogvenster op Volgende en controleer in het andere dialoogvenster of de opgegeven grootte correct is of verklein deze (de regel "Eenvoudige volumegrootte") als u meerdere schijven wilt maken. Klik nogmaals op "Volgende".

Stap 4

Wijs nu een letter toe voor de toekomstige partitie uit de lijstregel "Assign drive letter" en klik op "Next" om de selectie te bevestigen. Zorg ervoor dat het veld Bestandssysteem NTFS is en klik vervolgens op Volgende. Klik in het laatste venster op de knop Voltooien om uw acties te bevestigen. Dat is alles, u hoeft alleen maar te wachten tot het formatteringsproces is voltooid.

Aanbevolen: