Hoe Twee Lokale Schijven Samen Te Voegen

Inhoudsopgave:

Hoe Twee Lokale Schijven Samen Te Voegen
Hoe Twee Lokale Schijven Samen Te Voegen

Video: Hoe Twee Lokale Schijven Samen Te Voegen

Video: Hoe Twee Lokale Schijven Samen Te Voegen
Video: Hoe een partitie te verwijderen in Windows 7/8/10 2023, Maart
Anonim

Een fysieke harde schijf kan worden onderverdeeld in meerdere logische en vice versa. Er zijn veel hulpprogramma's voor deze bewerking, waaronder Acronis Disk Director.

Hoe twee lokale schijven samen te voegen
Hoe twee lokale schijven samen te voegen

instructies:

Stap 1

Installeer Acronis Disk Director op uw computer. Het installatieproces is intuïtief en vereist geen specifieke kennis van u. Start uw computer opnieuw op nadat de installatie is voltooid, start vervolgens Disk Director en selecteer de handmatige modus.

Stap 2

Als u gegevens op deze schijven hebt die u wilt opslaan, richt dan alle benodigde bestanden op de partitie waarop u het besturingssysteem hebt geïnstalleerd, aangezien het werk ervan nodig is om deze taak van het samenvoegen van twee lokale schijven te voltooien.

Stap 3

Nadat u alle benodigde bestanden op een van de partities hebt opgeslagen, verwijdert u de andere partitie. Om dit te doen, klikt u in het programmavenster met de rechtermuisknop op dit gedeelte in de lijst en selecteert u in het contextmenu dat wordt geopend de opdracht "Verwijderen". Zo werd een zogenaamd niet-toegewezen gebied gevormd in het geheugen van de harde schijf.

Stap 4

Klik nu met de rechtermuisknop op het gedeelte dat u nog hebt met de bestanden en selecteer de opdracht "Formaat wijzigen" in het contextmenu.

Stap 5

In het dialoogvenster dat verschijnt, ziet u een balk die visueel de volledige ruimte van de sectie weergeeft. Maar aangezien we een niet-toegewezen gebied na de sectie hebben, zal het lege deel van deze strook het zijn.

Stap 6

Sleep de rechterrand van de gemarkeerde schijfruimte naar de rechterrand van de strip. Hiermee wordt de hoeveelheid geheugen in het niet-toegewezen gebied van de schijf toegevoegd aan het gemarkeerde gebied, waardoor het programma de samenvoegbewerking zal plannen.

Stap 7

Het pictogram van de finishvlag wordt geactiveerd op de werkbalk. Klik erop om de samenvoegbewerking uit te voeren. Het programma vereist een herstart van de computer. Bevestig het in het juiste dialoogvenster. Wanneer de computer opstart, voltooit het programma deze taak en worden uw twee lokale schijven gecombineerd tot één.

Populair per onderwerp